Vzpěrači potěšili seniory v Soběsukách. Na Zelený čtvrtek

Vzpěrači potěšili seniory v Soběsukách. Na Zelený čtvrtek
Foto Lenka Paulinová

Na zelený čtvrtek se nejmladší vzpěrači z oddílu Vzpírání Haná z.s. vypravili do Domova pro seniory v Soběsukách. Pro tamější obyvatele uspořádali malou exhibici.

„Venku za domovem jsme připravili odhazovací gumy, činky a kotouče. Místním seniorům i zaměstnancům jsme předvedli, jak se s dětmi rozcvičujeme před tréninkem. Pak následoval trojskok, ve kterém závodí mladší žáci, a už se šlo na činky.

Děti měly připravenou 5 kg osu s lehkými kotouči, které však působí impozantně. Při každé ukázce nadhozu nebo trhu technického senioři tleskali. Adélka s Petrou (obě devítileté) předvedly nadhoz technický ve dvou, s 25 kg vážící činkou. Honza s Radkem pak předvedli pozved s těžší činkou, než kolik sami váží. Dohromady pak zvedli plně naloženou osu, která měla 90 kg.

Jako další zajímavost jsem já (trenérka) zvedla nad hlavu jednoho ze svěřenců," popsala trenérka Julie Švecová.

Pak vzpěrači nechali seniory, aby si činku osahali, a zkusili ji buď zvednout ze země, nebo i dát nad hlavu, pokud jim to pohyblivost v ramenou dovolila. Zvednout činku si zkusila i ředitelka domova Yvona Andělová a uspěla. Dobře si vedla i hlavní aktivizační pracovnice Lenka Paulinová, která stíhala i vše fotit.

Akce byla zpestřením jak pro členy vzpěračského oddílu, tak pro klienty a zaměstnance domova. „Myslím, že podobných akcí by mohlo být během roku i více," dodala Julie s tím, že pokud by někdo měl zájem o vzpěračskou exhibici, můžete tak učinit na vzpiranihana@gmail.com. (Julie Švecová)

Poslat nový komentář