Bude oblast na Olomoucké prohlášena za místo se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů?!

Bude oblast na Olomoucké prohlášena za místo se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů?!
ilustrační foto

Ubytovna v Olomoucké ulici v Prostějově je již řadu let líhní problémů. Vypadlo zde z okna dítě, doživotně zde zmrzačili jednoho z obyvatel, kvůli potyčkám mezi osazenstvem jsou zde strážci zákona jako doma. Na nevhodné chování ubytovaných si stěžují i obyvatelé okolních domů, stejně jako kolemjdoucí. Radní proto učinili rozhodnutí, které, dle informací PvNovinek, může znamenat konec ubytovny.

O vyjádření redakce požádala náměstkyni primátora Alenu Raškovou. „Pokud se v obci či ve městě vyskytuje místo, kde dochází k častému porušování veřejného pořádku, porušování pravidel občanského soužití, více či méně nebezpečné kriminalitě, znečisťování oblasti odpadky, sekrety, požívání alkoholu či jiných návykových látek a tím i negativním dopadem na děti, pak lze tuto oblast prohlásit za místo se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů. O to jsme následně požádali,“ uvedla Rašková.

„Dopadem našeho rozhodnutí bude, že pokud se chce nastěhovat do této oblasti další člověk, nedostane již příspěvek na bydlení, na který většinou spoléhají majitelé domů, tedy takzvaných sociálních ubytoven. Nyní bude pověřený pracovník státní správy oslovovat Městskou policii, Policii ČR, orgán sociálně právní ochrany dětí a další zúčastněné strany se žádostí o vyjádření, teprve pak bude probíhat vlastní rozhodnutí,“ vysvětlila Rašková.

Podle informací PvNovinek majitel ubytovny uvažuje o zrušení ubytovny. Mohl by ji nahradit bytový dům. (ber)

Komentáře

Super, a nešlo by takhle zabezpečit celé město? To by bylo paráda!!!

Poslat nový komentář