ZUŠ Vladimíra Ambrose vyhlašuje soutěž Škola snů

ZUŠ Vladimíra Ambrose vyhlašuje soutěž Škola snů
ilustrační foto zus Vladimíra Ambrose

ZUŠ Vladimíra Ambrose Prostějov vyhlašuje novou soutěž, kde mohou děti říci, jak by si tu „svoji“ školu představovaly. Jak by měla vypadat škola, do které by se děti těšily? Jací by měli být učitelé a žáci? Co a jak by se mělo v takové škole vyučovat? „Nakreslete, namalujte nebo jinak výtvarně ztvárněte školu podle vašich snů a představ,“ vyzývá ZUŠ.

„Soutěž je určena pro žáky základních škol a ZUŠ okresu Prostějov. Práce mohou zasílat školy i jednotlivci našeho regionu. Jednotlivé plošné a prostorové práce vyhodnotí odborná porota, oceněné práce budou odměněny a vystaveny v Galerii Linka,“ uvedla ředitelka ZUŠ Vladimíra Ambrose Prostějov Eliška Kunčíková. Námětem soutěže jsou přání a touhy dětí. Mohou nakreslit, namalovat nebo jinak výtvarně ztvárnit školu podle jejich snů a představ.

„Výtvarné techniky, které mohou použít, je kresba, malba, koláž, grafika, kombinovaná a autorská technika, hlína, papír, netradiční materiál. Výtvarné zpracování je možné doplnit textem. Formát plošných prací je maximálně A 2,“ doplnila informace ředitelka Kunčíková.

Soutěž je rozdělena do věkových kategorií 6 - 10 let a 11 - 15 let.

Soutěžní práce je třeba označit jménem a věkem autora, adresou školy nebo bydliště, telefonním kontaktem a e-mailem. Práce je možné zasílat nejpozději do 9. března 2016 na adresu ZUŠ Vl. Ambrose, výtvarný obor, Vápenice 3, Prostějov, 796 01.

Slavnostní vernisáž a vyhodnocení soutěže se uskuteční 7. dubna 2016 v 16.00 hodin v prostorách výtvarného oboru ZUŠ Vl. Ambrose, Vápenice 3, Prostějov. (red)

Poslat nový komentář