V soutěži O keramickou popelnici je Prostějov ve své kategorii třetí

V soutěži O keramickou popelnici je Prostějov ve své kategorii třetí
ilustrační foto MMP

Prestižní ocenění za třídění komunálního odpadu je udělováno každoročně. Tato soutěž je tradičně součástí informační kampaně zaměřené na podporu sběru separovaného odpadu ve městech a obcích v Olomouckém kraji. Zástupce úspěšných měst a obcí ocenili představitelé hejtmanství a Autorizované obalové společnosti EKO-KOM, a.s, na zámku v Plumlově.

První místo v kategorii měst nad 15 tisíc obyvatel obsadila Olomouc, následovaná Šumperkem a Prostějovem.

"Máme opravdu radost z tohoto umístění. Děkujeme našim občanům, že třídí. Těm patří toto ocenění, těm patří naše díky," uvedl 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Do soutěže, kterou každoročně pořádá Olomoucký kraj se společností EKO-KOM, a.s., je zapojeno 399 obcí a měst Olomouckého kraje. V samotném klání se hodnotila vykazovaná data v systému EKO-KOM.

"Šlo především o množství vytříděných odpadů na jednoho obyvatele a počet tříděných komodit na území jednotlivých obcí a měst. Hodnocena byla mimo jiné i hustota sběrné sítě a další doplňková kritéria," vysvětlil Pospíšil.

Nedílnou součástí ocenění jsou i motivační finanční odměny na podporu odpadového hospodářství, které obcím na medailových příčkách poskytne Olomoucký kraj. Obce si tak mezi sebe v závislosti na konečném umístění rozdělí celkovou částku 325 tisíc korun.

Z prostějovského regionu získala ocenění obec Hradčany – Kobeřice za 3. místo v kategorii do 500 obyvatel. (red)

 

Poslat nový komentář