Sedm vítězných tie-breaků přineslo Prostějovu další extraligový titul

Sedm vítězných tie-breaků přineslo Prostějovu další extraligový titul
Jarko Nieminen získal důležitý bod proti Mariusi Copilovi.

Tenisovou bitvu a Hanou a celou republiku přinesl středeční střet Agrofertu Prostějov s Prechezou Přerov v rámci finále tenisové extraligy. Všech pět zápasů, které poslední den turnaje přinesl, nabídlo dramatickou bitvu, ve které sice nakonec dominovali suverénně 5:0 prostějovští hráči, na každý bod se však museli nadřít možná víc, než čekali.

První vstoupila na dvorce světová osmička a česká ženská jednička Petra Kvitová, která chtěl napravit reputaci po úterní porážce se Záhlavovou a porazit až 776. hráčku okruhu WTA Pernillu Mendesovou. I když byla v zápase jasnou favoritkou, s přerovskou soupeřkou se hodně natrápila – první set vyhrála až po 54 minutách v tie-breaku 7:3 a ve druhou sadu získala jen rozdílem jednoho podání 6:3. Celkem na hřišti strávila 84 minut. Stejně dramaticky se vyvíjel i souboj na druhém hřišti, kde polská hvězda Agnieszka Radwanska čelila 265. hráčce světa Renatě Voráčové. První set stejně jako Kvitová dotáhla až do zkrácené hry, ve které až po více než hodině hry vyhrála 7:3. Druhá sada již byla v jejím podání suverénnější, když ji vyhrála 6:2 a celkově celý zápas za hodinu a tři čtvrtě 2:0 na sety.

I mužské zápasy přinesly dramatické bitvy v třísetových maratonech. V jednom z nich soupeřil Jarko Nieminen v prostějovských barvách s Rumunem Mariusem Copilem (160.) a na hřišti znovu setrval více jak hodinu a půl. V prvním setu jej totiž dělově podávající hráč Prechezy při svém podání prakticky nepustil do hry a sadu vyhrál 6:4. Pak však Fin na Copilův servis našel recept a v dalších dvou sadách vyhrál 6:1 a 6:4. Nejdelší partii středečního poledne však rozehrála česká mužská jednička Tomáš Berdych proti čtyřicátému třetímu hráči, Uzbekovi Denisi Istomovi. Zápas, trvající více než tři hodiny, se ve všech třech sadách rozhodoval až v tie-breaku, v nichž měl více štěstí český hráč, který jej vyhrál ve druhém a třetím případě.

Čekalo se tak, kdo přinese Prostějovu rozhodující pátý bod, který by celku Agrofertu přisoudil pátý extraligový titul v řadě. Vybojovat ho měl Ital Andreas Seppi, který se postavil Lukáši Rosolovi, 73. muži světa. A opět se hrál vyrovnaný zápas na tři sety. V prvním se více dařilo Italovi, který jej vyhrál v tie-breaku poměrem 7:4, následně však český daviscupový reprezentant vyrovnal vítězným setem 6:4. Bitvu tak musel rozhodnout až třetí set a jeho zkrácená hra, ve které zachoval chladnější hlavu Seppi a získal pro Prostějov rozhodující pátý bod. Souběžně hrající zápas Kohlschreiber-Sijsling se proto již nemusel dohrávat.

TK Agrofert Prostějov – TK Precheza Přerov 5:0Kvitová – Mendesová 7:6 (7:3), 6:3Radwanska – Voráčová 7:6 (7:3), 6:2Nieminen – Copil 4:6, 6:1, 6:4Berdych – Istomov 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:3)Seppi – Rosol 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (7:2)

Poslat nový komentář