Jestřábi zápas v Kadani ztratili v závěru

Jestřábi zápas v Kadani ztratili v závěru
ilustrační foto

Jestřábi na ledě osmé Kadaně hráli vyrovnanou partii, v první třetině šli do vedení, to jim však příliš dlouho nevydrželo. Za stavu 1:1 se pak hrál celý zápas a zlom přišel až zhruba tři minuty před koncem, kdy hosté smolně inkasovali, na konečných 3:1 pečetil do prázdné branky Račuk.

Prostějovští začali zápas dobře a otevřeli skóre z hole Jakuba Matyáše, ve vedení však byli pouhé dvě minuty, když v přesilovce vyrovnal Ton. Do první sirény se již příliš zajímavých akcí neudálo. V podobném duchu se nesla i druhá část, kde Hanáci spoléhali na dobře organizovanou defenzívu, kterou jistil klasicky výborný Juraj Šimboch. Přesto Kadaň puk do sítě procpala, nicméně až po odpískání sudího, takže branka uznána nebyla.

Ve třetí třetině opět vyvíjeli větší aktivitu prostějovští dravci, nicméně větší gólové šance se jim vyhýbaly. Neefektivita se jim nakonec vymstila v padesáté sedmé minutě, když puk se štěstím dostal za Šimbocha Sikora. Hanákům nepomohla ani závěrečná powerplay a ze severu Čech odjíždí bez bodu. Díky prohře Havlíčkova Brodu však situace na spodu tabulky zůstává neměnná a Prostějov drží třinácté místo.

Radim Nemela

Poslat nový komentář