Srdéčko pláče!

Srdéčko pláče!
ilustrační foto

Těsně před startem 126. Velké pardubické byl Nikas ze stájí na Srdéčku na Prostějovsku favoritem číslo jedna s kurzem 2,5:1. Naděje všech jeho příznivců skončily krátce po startu. Žokej Marek Stromský se po doskoku na "velkém taxisu" neudržel v sedle a dostih pro něho i Nikase skončil. 

"Je to sport, kůň pěkně skočil, jen mě to po doskoku vymrštilo, to se stává, to je dostih," prohlásil následně Marek Stromský před televizními kamerami. Potvrdil tak svou pověst snad největšího smolaře "velké". Připomeňme, že Nikas s Markem Stromským v sedle loni v Pardubicích nádherně zvítězil, následně byl však diskvalifikován kvůli přítomnosti zakázaných látek v těle. Bylo prokázáno, že koně nikdo úmyslně nedopoval, zakázané látky pocházely ze stravy, kterou dodávala specializovaná firma.

Vítězem 126. Velké pardubické se stal jeden z dalších favoritů Charme Look s Janem Faltejskem v sedle. Pro trenérku Martinu Růžičkovou to znamenalo první vítězství. (ok)  

Komentáře

Moc jsem oběma fandila. Doufám, že kluci posbírají dost sil a příští rok se objeví opět na startu. Vítězství ve 127 pardubické přeji jak Nikasovi, tak Markovi. Oba si to po všech těch peripetiích zaslouží. Takže kluci nevzdávejte to, protože na to opětovné vítězství mátě - OBA! :o)

Poslat nový komentář