Dva miliony. Majitel a trenér Nikase je žádají po společnosti vyrábějící krmivo

Dva miliony. Majitel a trenér Nikase je žádají po společnosti vyrábějící krmivo
ilustrační foto

Okresní soud v Přerově začal v pondělí projednávat kauzu loňského diskvalifikovaného vítěze Velké pardubické - koně Nikase. Jeho majitel, trenér a žokej žalují firmu, která jim dodávala krmivo. Obsahovalo totiž kofein a theobromin. Po firmě požadují náhradu všech vzniklých škod - dvoumilionovou prémii za vítězství a další statisíce za náklady spojené s diskvalifikací koně - a omluvu.

Podle trenéra koně Stanislava Popelky laboratorní výsledky jasně prokázaly, že jejich kůň byl kontaminovaný krmivem. Obsahovalo totiž kofein a theobromin. Žalují proto jeho výrobce - Troubeckou hospodářskou společnost. V deklarovaném složení krmiva totiž zakázané látky vůbec neuvedl. I když podle odborníků látky koni v dostihu nijak pomoct nemohly, dostihová komise neměla jinou možnost než Nikase diskvalifikovat. Majitel tak mimo jiné přišel o dvoumilionovou prémii z výhry. 

Vedle Nikase se žaloba týká ještě Čáriraye, u kterého se našly stejné zakázané látky. Kůň proto přišel o vítězství v Křišťálovém poháru. 

Kvůli rozsáhlému dokazování bylo jednání odročeno. (red) 

Komentáře

Zvláštní proč to řeší jen "SERDÉČKO" jiní koně to baští, závodí a vše OK!!

Poslat nový komentář