Stanislav Popelka chce opět do Velké pardubické. A vyhrát

Stanislav Popelka chce opět do Velké pardubické. A vyhrát
Foto Popelka

Trenér dostihových koní Stanislav Popelka by rád navázal na loňskou úspěšnou sezónu. V centrále Na Srdéčku u Hvozdu připravuje výborné překážkáře pro tuzemské vrcholy i do zahraničí. A chystá se znovu na Velkou pardubickou.

Trenér Popelka na počet vítězství loni vyrovnal svou nejúspěšnější sezónu 2014. Mezi devatenácti triumfy jeho svěřenců byla také tři prvenství ve významných dostizích. Skvělý Al Bustan mj. zvítězil v Graded 1 Grande Steeple Chases d´Europa a byl druhý v Gran Premio Merano za výborným svěřencem trenéra Macairea. Na domácí půdě získal velké vítězství šestiletý hnědák Mahony, který vyhrál Cenu společnosti VCES a.s. - Cenu Labe, steeplechase crosscountry na 5200 metrů. Právě s ním počítá Stanislav Popelka do Pardubic. Stejně, jako s posilou tréninkového střediska, devítiletým valachem Strettonem, který byl vloni ve  VP třetí. „Stretton měl loni u trenéra Olehly velice dobrou sezónu. Chtěl bych poděkovat majiteli panu Zatloukalovi, že jsme při změně tréninkového střediska dostali důvěru. A budeme se snažit na loňskou sezonu navázat,“ konstatoval Stanislav Popelka.

Ve stáji mu podupává i  ejlepší steepler sezóny 2018 Al Bustan (Medecis), loni dvakrát vítězný a dvakrát druhý ve velkých dostizích v Meranu. Toho opět čekají starty v Meranu. 

A co si úspěšný trenér a chovatel pro letošní sezonu přeje? „Nejvíce si přeji, aby nám koně zůstali zdraví a mohli ukázat, co v nich je. A samozřejmě, že bych byl rád, kdybychom vyhráli co nejvíce dostihů. Radost dělá každé vítězství, ale čím prestižnější to vítězství je, tak je to lepší. Mým snem stále zůstává vyhrát Velkou pardubickou. Konkurence je ale obrovská, míříme do ní se Strettonem a Mahonym. Je samozřejmě potřeba, aby koně vydrželi do října zdraví a mohli se zúčastnit. V naší stáji nestojí drahé nákupy, ale o to pak mám větší radost, když se s takovými koňmi, anebo vlastními odchovanci, povede pěkný výsledek. Doufám tedy, že budeme i v nové sezóně držet se silnými středisky krok, budeme vyhrávat a dělat radost,“ dodal.

A my držíme pěsti! (ber)

 

Poslat nový komentář