Trenér Popelka slaví další úspěchy svých koní. Tentokrát v Lysé nad Labem

Trenér Popelka slaví další úspěchy svých koní. Tentokrát v Lysé nad Labem
Foto FB Marek Stromský

Úterní dostihový den na závodišti v Lysé nad Labem opět prokázal kvality koní, trénovaných v dostihové centrále Stanislava Popelky Na Srdéčku u Hvozdu. Z Lysé si odváželi hned dvě vynikající umístění.

Zásluhu na tom měl šestiletý valach stáje Nýznerov Lianel, který vyhrál druhý steeplechase dostih dne Steeplechase Conseq na 3500 metrů. K prvnímu vítězství po třech letech hnědáka s přehledem dovedl jezdec Jakub Kocman. Šestý doběhl pětiletý ryzák Yahk stáje Quartis-Zámecký Vrch s Markem Stromským.

Druhým místem v Memoriálu Evy Palyzové - o pohár hejtmanky Středočeského kraje, steeplechase cross country na 4600 metrů prokázal opět své vynikající kvality veterán Larizano v sedle s žokejem Markem Stromským. Ryzáka stáje Hvozd – Popelka, který letos oslavil třinácté narozeniny, porazil jen o šest let mladší Aeneas. Trenéru Popelkovi dělá radost i další věc, Larizano je jeho vlastním odchovem a v dostihu se prosadil mezi osmičkou koní, pocházejících ze zahraničí. Na konto si valach připsal už částku přesahující 1,3 milionu korun.

Gratulujeme! (ber)

Poslat nový komentář