Popelkův Marcus Aurelius vyhrál Velkou cenu Netolic

Popelkův Marcus Aurelius vyhrál Velkou cenu Netolic
Foto Bohumil Křižan

Nedělní dostihový mítink v jihočeských Netolicích přinesl velkou radost Stanislavu Popelkovi a jeho dostihové centrále Na Srdéčku u Hvozdu. V nejdůležitějším dostihu dne totiž zvítězil jeho svěřenec, bělouš Marcus Aurelius v sedle s Jakubem Kocmanem. 

Velká cena Galopp News - Velká cena Netolic - Šindelář spedition s.r.o., steeplechase cross country na 4100 metrů přilákala na start sedm koní, oskočilo jich ale jen šest. Z nich ukázal největší potenciál již zmíněný Marcus Aurelius. Pro jedenáctiletého zástupce Stajne Corinne to bylo první vítězství od pardubického úspěchu před pěti lety. „Majitel už jej chtěl poslat do důchodu, svoje si koník vyběhal. Já jsem s tím ale nesouhlasil a měl jsem pravdu. Marcuse už prostě Pardubice nebaví. Půjdeme tedy cestou jiných závodišť,“ usmíval se spokojený trenér.

Uspěli i jeho další svěřenci, v Steeplechase Agrokomplex Šumava na 3600 metrů doběhl čtyřletý valach Kasai stáje Přátelé Srdéčka-Popelka s Jakubem Kocmanem čtvrtý, páté místo uhájila pod žokejem Janem Odložilem pětiletá zástupkyně stáje Lékárna Konice-Popelka Nika. Oba koně jsou navíc z Popelkova chovu.

V Ceně společnosti Tipsport, steeplechase na 3200 m, doběhl šestiletý hnědák Hisahito na skvělém třetím místě. Zástupce stáje Fénix vedl rovněž Jan Odložil. (ber)

Poslat nový komentář