Popelkova Kornelia opět dobyla Pardubice

Popelkova Kornelia opět dobyla Pardubice
Foto Kornelia Petr Guth

Do sobotního dostihového klání na pardubickém závodišti vyslal trenér Stanislav Popelka ze své centrály na Srdéčku u Hvozdu hned pět koní.

Osmiletý hnědý valach Zataro pod žokejem Janem Odložilem dokončil Cenu Deníku Právo, steeplechase crosscountry na 4500 m, na vynikajícím 3. místě. Akvizici stáje Nýznerov Popelka trénuje od letošní sezony.

Cenu Catering Melodie, steeplechase crosscountry na 5200 m, absolvoval jedenáctiletý Stretton v sedle s Jakubem Kocmanem na osmém místě. Další zástupce stáje Nýznerov je kvalifikován na říjnovou Velkou pardubickou, dostihy ale hnědáka, který v nejtěžším evropském dostihu dokázal doběhnout na druhém a třetím místě, poslední dobou evidentně nebaví.

Vekou radost naopak Stanislavu Popelkovi udělala sedmiletá hnědka Kornelia ze stáje Martin Bláha. Klisna, která navíc pochází z Popelkova chovu, dlouhou dobu nechtěla ukázat, že je opravdu dostihovým koněm. Zabrala až letos, kdy ze čtyř startů získala dvě druhá a jedno první místo -  v Ceně společnosti AUTO IN s Kapkou naděje na 4600 m. Po celý dostih se kobylka pod Jakubem Kocmanem držela na chvostu početného pole koní, zabrala až v cílové rovině. O jejím vítězství nakonec rozhodla cílová kamera.

Na start Ceny společnosti Tipsport, steeplechase crosscountry na 3300 m, vyslal trenér Popelka hned dva koně. Pětiletého ryzáka Yahka stáje Quartis Zámecký vrch sedlal žokej Jaroslav Myška, stejně starého hnědého valacha Matheuse stáje Plasty Urbánek – Popelka jezdec Daniel Vyhnálek. Prvně jmenovaný doběhl druhý.

Gratulujeme! (ber)

Poslat nový komentář