Úspěšné Pardubice. Na Srdéčko přivezl Imphal skvělé vítězství

Úspěšné Pardubice. Na Srdéčko přivezl Imphal skvělé vítězství
Foto M. Vašková

Pardubické dostihové závodiště se v sobotu loučilo se sezonou. Hlavní dostih, Cenu města Pardubic, pro sebe získal svěřenec hvozdeckého trenéra Stanislava Popelky Imphal s žokejem Jaroslavem Myškou v sedle.

Imphal před dvěma týdny skončil při Velké pardubické na Taxisu, trenér Stanislav Popelka jej vyslal složit reparát. Jeho svěřenec se s žokejem Jaroslavem Myškou staral o tempo, dostih ale provázely skokanské nepřesnosti a na anglickém skoku pak chyby. Tam přišel pád Dusigrosze (ž. Ondřej Velek) a přes něj se poroučel k zemi Čáryjape (ž. Martin Liška). Vepředu cválali Imphal a Kaiserwalzer (ž. Lukáš Matuský), za nimi se držel svěřenec trenérky Alžběty Faltejskové Korfu (ž. Jan Odložil). Bylo ale jasné, že na první dva zmiňované mít nebude. Ti si to také v cílové rovině rozdali o vítězství. Více sil měl Imphal, za ním doběhli Kaiserwalzer a Korfu. „Dnešní vítězství je jen malou náplastí za nepovedenou Velkou pardubickou. Imphal to na Taxis odpálil o cvalový skok dřív, než měl a nedoletěl to. Ani dnes to nebyl Imphalův den, i když vyhrál. Jindy s Jardou krásně skáče, ale dneska dělal chyby, nevím proč,” krčil rameny trenér Stanislav Popelka.

V Ceně Mr Spexe skončila hvozdecká Yara (Quartis-Zámecký Vrch) s Jaroslavem Myškou druhá za Averisem (Lokotrans) s žokejem Lukášem Matuským. Yara při mítinku Velké pardubické upadla, druhým místem si dlouho vedoucí klisna spravila chuť. Žokej Myška se netajil smutkem. Kobylka totiž na jednom ze skoků chybovala a metry navíc ji stály vítězství.

V Ceně správce dráhy Pardubického závodiště doběhl pětiletý Medi Jape (Hvozd-Popelka-Hanák) s Jaroslavem Myškou na pátém místě.

V Poháru BICZ holding 2022 se nedařilo Yahkovi (Quartis-Zámecký Vrch), který opět s Jaroslavem Myškou v sedle doběhl na šestém místě. Gratulujeme! (ber)

Poslat nový komentář