Strategický plán Prostějova budou schvalovat zastupitelé

Strategický plán Prostějova budou schvalovat zastupitelé
ilustrační foto ber

Radní předkládají zastupitelům ke schválení Strategický plán Prostějova na roky 2022 – 2035. Plán se zabývá oblastmi životního prostředí, hospodářství a společnosti. Jeho součástí je i odborný strategický dokument Plán udržitelné mobility Prostějov a obsahuje několik částí.

„V analytické části jsou zahrnuty informace a data vycházející ze statistických dat, výstupy z dotazníkových šetření a pocitových map pro občany a podnikatele. Byla zpracována SWOT analýza pro každou oblast. Strategická a implementační část pak obsahuje motto („Společně rozvíjíme Prostějov – zdravé srdce Hané“), vize pro jednotlivé oblasti a prioritní cíle. Tyto cíle jsou nadřazené dílčím cílům, pro každou řešenou oblast (společnost, životní prostředí, hospodářství – mobilita, hospodářství – lokální ekonomika) byly stanoveny dva dílčí cíle a pro naplňování těchto cílů byly vytvořeny skupiny opatření,“ uvedl náměstek primátora pro stavební rozvoj a investice Jiří Rozehnal.

Jak dále uvedl, pod jednotlivými opatřeními jsou shromážděny konkrétní projekty, které jsou souhrnně zpracovány do Databáze projektů, která obsahuje zhruba 420 konkrétních projektů. Pro přehlednost a uživatelský komfort budou projekty zpracovány do tematické mapy. (red)

 

Poslat nový komentář