První Street Workout v Prostějově? Na jaře!

První Street Workout v Prostějově? Na jaře!
ilustrační foto kalisthenika
Další fotky: 
První Street Workout v Prostějově? Na jaře!

Rada města Prostějova doporučuje zastupitelům schválit rozpočtové opatření na zajištění finančních prostředků k výstavbě venkovní posilovny Street Workout ve sportovním areálu v Kostelecké ulici. V Prostějově tak vznikne v průběhu letošního roku první posilovna tohoto druhu.

V Prostějově existuje už více než stočlenná komunita vyznavačů Street Workoutu. Její zástupce, Dalibor Nenál, se před časem obrátil na zastupitelku Miladu Sokolovou s prosbou o pomoc při vybudování hřiště. Ta se společně s Nenálem sešla s náměstkyní Ivanou Hemerkovou, u které se nápad setkal s podporou s tím, že náměstkyně o této činnosti také přemýšlela. Podpora vyvrcholila nyní, rozhodnutím Rady o vybudování hřiště v Kostelecké ulici.  

„Street Workout je vlastně posilování vlastní vahou, ke kterému využíváme hodně dětská hřiště. Ta ale nejsou zrovna ideální a tak jsme uvažovali o lokalitě například v Kolářových sadech. Na setkání s paní náměstkyní v březnu se otevřela i možnost lokality velodromu v Kostelecké ulici,“ vysvětlil Dalibor Nenál, který s magistrátem spolupracoval na přípravě výstavby.

Důvod výstavby nastínila i Ivana Hemerková: „Podle popularity těchto sportů ve městech, kde již takové zázemí mají, lze předpokládat, že i v Prostějově by se při funkčním zázemí počet jejich vyznavačů dále zvyšoval.“

Areál, jehož výstavba by měla přijít na zhruba půl milionu korun, by měl vzniknout na jaře letošního roku. „Už teď se můžeme těšit na slavnostní otevření, které doprovodí vystoupení Street Workoutu Prostějov,“ dodala náměstkyně.

Další hřiště tohoto typu by časem měla vzniknout ve Vrahovicích a na Sídlišti svobody. (ber)

Komentáře

U hvězdárny jsou bullshit stroje pro důchodce, není tam nic ze základů jako dip station nebo hrazda a monkey bar.

Něco takoveho je u hvězdárny a nikdy jsem tam nikoho nevidel. Sportu Žďár :)

Poslat nový komentář