Lidé si stěžují na mysliveckou střelnici. Vše je v pořádku, tvrdí magistrát

Lidé si stěžují na mysliveckou střelnici. Vše je v pořádku, tvrdí magistrát
ilustrační foto ČMMJ

Na pravidelné úterní střelby, které se konají na myslivecké střelnici za Hloučelou, si stěžuje jeden z obyvatel města. Poukazuje na hlučnost i na zbytky terčů, které se povalují po okolí. Podle prostějovského magistrátu je vše v pořádku.

„Chápu, že střelnice byla zcela určitě zřízena ke střelbě, ale domnívám se, že být pravidelně obtěžován hlukem, který doznívá až na sídliště Hloučela, se mi zdá opravdu nevhodné. Nehledě k tomu, že tímto hlukem trpí i mnoho zvířat, která jsou stresována. Město Prostějov pro nás, občany zřídilo krásnou cyklostezku v této lokalitě, ale bohužel je pro mě velmi nepříjemné, že v době manévrů na střelnici nemohu tuto cyklostezku využít ani k procházce, ani k cyklovýletu,“ uvádí mimo jiné Zdeněk.

Podle Odboru správy a údržby majetku města a odboru životního prostředí je střelnice i dopadová ploch na Hloučeli majetkem Českomoravské myslivecké jednoty Prostějov. Provoz střelnice je jedenkrát týdně, vždy v úterý od 16 do 19 hodin, výjimečně jsou zde o víkendu závody. Provoz střelnice povoluje Policie České republiky. „Případné obtěžování hlukem je třeba řešit s Krajskou hygienickou stanicí. Co se týče "asfaltových holubů", jsou dle informací odboru životního prostředí na tento výrobek potřeba dvě hlavní složky: lepidlo (smola) a vápenec. Dále se používají ekologické, vodou ředitelné barvy. Výrobek již neobsahuje asfalt a je ekologicky rozložitelný,“ dodala mluvčí magistrátu Jana Gáborová. (red)

Poslat nový komentář