Green Tree Food

Do propagace město možná zařadí i prostějovské pralinky

ilustrační foto MMP

Primátor František Jura společně s radním Milošem Sklenkou navštívili prostějovskou výrobnu originálních čokoládových pralinek - Green Tree Food.

"Vedení města se jednak dlouhodobě rozhlíží po vhodných propagačních předmětech a dárcích, které pocházejí z Prostějova, a jednak se také zajímáme o místní firmy a jejich problémy, rozvojové záměry a obecně možnosti, jak je může město podpořit. Dovedu si představit, že dárkovými balíčky, které budou obsahovat třeba právě prostějovské pralinky, můžeme udělat radost spoustě návštěvníků. A to nejen v době předvánoční," uvedl primátor. (red)

Green Tree zve na grilování s cibuládou

ilustrační foto

Také rádi grilujete? A již jste vyzkoušeli CHILLI CIBULÁDU s pořádným kusem masa? A nebo ZÁZVOROVOU CIBULÁDU s grilovaným hermelínem?

"Stačí jen se zastavit u nás v prodejně v Prostějově v ulici Za Velodromem, nebo si napsat o zaslání poštou," přidal pozvání Martin Vybíral, který se pravidelně s rodinou účastní prostějovských Restaurant Days s cibuládami i domácími pralinkami. (red) 

 

Dobroty z grilu s vlastními cibuládami? Ano, je tu Cibuládová párty!

Foto Green Tree Food

Ve dnech 25. a 26. května 2018 pořádá společnost Green Tree vůbec první Cibuládovou párty. Konat se bude Za Velodromem 2 v Prostějově, vedle pralinkárny.

"Jedná se o degustační cibuládovou „párty“. Nabídneme vám pár tipů pro začínající grilovací sezonu. Přijďte na dobroty, které připravíme na grilu i v udírně! Ochutnat budete moci třeba klobásku z udírny s chilli cibuládou, grilovaný hermelín se zázvorovou cibuládou či slaný cibuládový koláček. Chybět samozřejmě nebudou ani naše pralinky," přidal pozvání Martin Vybíral.

Cibuláda bude probíhat v pátek od 14 do 19 hodin a v sobotu od 10 do 14 hodin. (red)

 

Chcete vidět, jak se ručně vyrábí pralinky? Zajděte do Green Tree!

ilustrační foto

Od dubna připravila pralinkárna Green Tree komorní "čokopárty", tedy čokoládové povídání. Nejprve pro menší skupiny 5-6 osob.

"Jedná se o setkání, na kterém vás seznámíme se stručnou historií čokolády, kde a jak se pěstují kakaové boby a jak vlastně čokoláda vzniká. Druhá část je věnována degustaci čokolády a ve třetí vám předvedeme, jak vlastně ručně vyráběná pralinka vzniká. Celková doba trvání je cca 1,5 hod a hodí se pro vás a vaše přátele, malé skupinky známých či kohokoliv, kdo se o čokoládu zajímá. Cenově se dostaneme na skvělých 290 Kč/osobu pro rok 2018 . A to je v ceně ještě kávička, či čajík s pralinkou," zve Martin Vybíral.

Green Tree se chystá na vánoce. Také pralinkami z borovic!

ilustrační foto

O firmě Green Tree PvNovinky informují pravidelně. A protože se blíží vánoce, vydali jsme se do obchůdku v ulici Za velodromem v Prostějově na výzvědy. A dobře jsme udělali, chystají totiž spoustu čokoládových dárků. Mezi nimiž dominují borovicové pralinky.

"Já pořád vymýšlím nové chutě a taky mi je líto všeho, co by jinak přišlo vniveč. Když jsem se díval na mladé výhonky borovice, napadlo mne, že by tahle příchuť byla vynikající u vánočních pralinek. Vyzkoušeli jsme, vyrobili náplň a novinka je na světě," sdělil nám Martin Vybíral.

Green Tree posílá čokopozdrav. V podobě horké čokolády a Dindinmonů

Foto Green Tree Food

Přišel podzim a s ním i dvě novinky prostějovské firmy Green Tree. Zve vás do své provozovny na horkou čokoládu ve veselých hrnečcích a čokoládové hrudky Svatého Dindindona.

"Horká čokoláda přijde vhod v tyto sychravé dny. Nejedná se ovšem o žádnou instantní formu čokolády, ale jak už je zvykem, připravili jsme směs mléčné a hořké čokolády z naší nabídky a tuto jsme zalili teplým mlékem a vyšlehali do lahodné pěny," říká Martin Vybíral.

Pralinka může být i sýrová či houbová, říká Martin Vybíral

Foto ber

Před pár týdny byla v Prostějově otevřena nová prodejna Green Treee Food. A my jsme se za jejími majiteli vypravili. Podívejte se s námi do světa jedinečných pralinek rodiny Vybíralových.

Jak jste k pralinkám vůbec přišli?

Před pěti lety jsem si splnil osobní sen a vyrobil si první pralinku, postaru a na kameni temperovanou. Z této jediné pralinky se vyloupla víkendová zábava a dnes už máme trvale v sortimentu devět druhů pralinek. Z koníčka se stalo podnikání, ale podnikání, které nám přináší velkou radost.

Devět druhů máte tedy trvale v nabídce?

V Prostějově otevírá zbrusu nová pralinkárna!

ilustrační foto Green Tree Food

Patříte-li mezi příznivce pralinek, jistě se k vám již zbrusu nová informace donesla. Ne-li, je nejvyšší čas tuto zprávu zjistit!

Na adrese Za velodromem 2 najdete od středy 6. září zbrusu nové místo k posezení, zobání dobrot či pití dobré kávy. 

"Z počátku nás tu najdete jen omezeně, a to vždy ve středu v době mezi desátou dopolední a osmnáctou odpolední. Pro vášnivé milovníky čokolády a malé skupinky je možná i individuální návštěva", nechal se slyšet Martin Vybíral ze společnosti Green Tree Food, která tuto pralinkárnu provozuje.

Green Tree nabízí dobroty!

ilustrační foto FB Green tree food

Již třetí týden ukrádá z měsíce září, prázdniny jsou za námi a do domů se vkrádá pomalu, ale jistě podzim. I k němu patří mlsání a proto si prostějovská firma Green Tree připravila hned dvě novinky.

První patří do kategorie „pro veverky“. „Nově dokážeme obalit arašídy v oblíbené směsi cukru a skořice a nabídnout tak sáček plný čerstvých sladkých oříšků,“ slibuje firma. 

Druhá kategorie je spíše pro masové mlsaly. „Připravili jsme pro vás jemně uzenou škvarkovku, a stejně tak i jemně uzené sádlo. Stačí jen namazat na čerstvý chléb nebo trošku sádla přidat na čerstvě uvařené brambůrky nebo jako základ pod maso a lahodná chuť a ojedinělá vůně posunou váš pokrm do jiné sféry,“ dodává výrobce. 

Green Tree Food se chlubí. Cibuládou i účastí na festivalu

ilustrační foto Green Tree Food

O úspěších i laskominách prostějovské firmy Green Food PvNovinky informují pravidelně. Přinášíme proto další novinky z "greenfooďácké kuchyně". Jednou z nich je účast na olomouckém Garden Food Festivalu, který se koná tento víkend.

"Všechny naše dobrůtky vznikly více méně na koleně a víc nás těší, že si nás v uplynulých měsících všimla i skupina lidí, zabývajících se regionálními produkty a pozvala nás na prezentaci a obhajobu naší Cibulády před asi patnáctičlennou komisí. A nejenže jsme pozvání do „prestižního“ klubu regionálních produktů přijali, ale také se nám podařilo tuto značku pro naši Cibuládu získat. Je příjemné vědět, že když něco děláte poctivě a s láskou, ještě existují lidé, kteří tuto skutečnost umí v dnešním světě ocenit,“netají se Martin Vybíral.