Macek

Zelené rizoto/Risotto verde

ilustrační foto

 

Doba přípravy: cca 30 min

 

porce: 2-3

Suroviny:

* cibule

* 6 - 7 zelených chřestů

* 100 g mraženého nasekaného špenátu

* 2 hrsti hrachu

* 3 stroužky česneku

* 2 dl bílého stolního vína

* 150 g krátkozrné rýže

* 70 g nastrouhaného ementálu

* sůl

* olivový olej

 

Příprava:

Poulet sauté Rosita – Kuřecí soté Rosita

ilustrační foto

 

Vynikající, byť trochu pracnější úprava kuřete. Jako vždy, nejdůležitější je kvalita užitých surovin a technologická kázeň…

Rozpis pro dvě osoby:

1 menší kuře

máslo a olej na osmažení

1 dcl suchého bílého vína

1 velký lusk červené papriky

2 dcl rajské omáčky demi – glace

Sůl, pepř, sekaná petrželka

Kuře naporcujeme na osm dílů (stehýnka, křidélka, prsíčka, 2 kusy trupu) a prudce je osmahneme do zlatova na směsi másla a oleje (s oblibou používám sesamový). Pak osmažené díly kuřete vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a pečeme cca 30 minut při 180 stupních Celsia.

Mezitím si připravíme omáčku a osmahneme papriku.