Máte zájem o VIP telefonní číslo? Zlaté či stříbrné?

Máte zájem o VIP telefonní číslo? Zlaté či stříbrné?
ilustrační foto internet

 

Pokud máte problém si zapamatovat svoje číslo mobilního telefonu, můžete si vymyslet svoje vlastní. Není to ale zadarmo. Čísla na přání nabízí v Česku většina operátorů. A nejsou jediní, podobnou službu nabízejí i některé banky, kdy si můžete zvolit dobře zapamatovatelné číslo bankovního účtu.

„Za zlaté číslo, které třeba vypadá třeba jako 604 222 222, nebo je to číselná řada, která jde po sobě, nebo za číslo, které si vymyslí zákazník sám, zaplatí 6 050 korun s DPH. A potom za stříbrné číslo, které je méně atraktivní, ale stejně tak zajímavé nebo rytmické, zaplatí 3630 korun,“ říká mluvčí společnosti T-Mobile, Martina Kemrová.  Ročně si zlaté číslo u této společnosti zaplatí skoro dvě stovky klientů. Podle mluvčí společnosti T-Mobile je hlavním důvodem vlastní kombinace čísel spíš snadné zapamatování pro okolí.

O 50 korun levněji si své vlastní číslo můžou klienti s paušální smlouvou zakoupit i u operátora Vodafone, který jich měsíčně prodá stovky. Zájem o zlatá čísla mají firmy i nefiremní zákazníci, kteří chtějí mít na vizitce hezké a snadno zapamatovatelné číslo.

To potvrzují i ostatní tuzemští operátoři. Společnost O2 nabízí hlavně ta, kde se opakují stejná dvojčíslí nebo trojčíslí. Zaplatit si ho můžou i jednotlivci, a to za 5 tisíc korun. Levnější varianta vlastního šestičíslí je o 4 tisíce levnější.

Významné datum

„U čísla na přání, které nemusí být snadno zapamatovatelné, ale má pro zákazníka nějaký význam, třeba je v něm skryto datum svatby, je cena 1000 korun,“ upřesňuje mluvčí společnosti O2 Lucie Pecháčková. O zlatá nebo stříbrná čísla je zájem i u této společnosti. Peníze za něj zaplatí desítky klientů za rok. Za poplatek 100 korun si na přání Češi můžou zvolit třeba i číslo pevné linky.  Předvolba je dána  danou lokalitou a následné šestičíslí si zákazník může vybrat ze seznamu čísel, které je ještě volné.

Kšeft se „zlatíčky“

Zlaté číslo si můžete sehnat u operátora, nabízí je ale i nejrůznější kšeftaři.Tak třeba na bazos.cz jich nabízí nejrůznější varianty několik desítek. Třeba jeden z nich rovnou u všech tří operátorů. Cena? Maličkost- od 9.999 Kč bez DPH. A to se vyplatí. Tedy prodejci. (ber)

Poslat nový komentář