V polovině prosince startuje tenisová extraliga

V polovině prosince startuje tenisová extraliga
Petra Kvitová a Tomáš Berdych budou želízky v ohni prostějovského TK.

Pro vyznavače bílého sportu vyvrcholí závěrem roku veškeré tenisového dění. Ve středu 14. prosince začínají klání tenisových hvězd v rámci soutěže Česká spořitelna Tenisová extraliga 2011. Obhájcem titulu je Tenisový klub Prostějov. 

Prostějovský TK nasadí do soutěže všechna svá esa. Barvy budou hájit nejen české jedničky Kvitová a Berdych, ale s největší pravděpodobností posílí obhájce titulu i světová jednička Caroline Wozniacki. Na soupisce TK Prostějov figurují i taková jména, jako Mayer, Nieminen, Seppi, Stakhovsky, Lacko, Hájek, Pospíšilové Jaroslav a Václav, Veselý, Šafářová, Cetkovská, Krejčíková. 

Tenisová extraliga smíšených družstev ČR je jednou z nejsilnějších soutěží na světě a právě letošní ročník má být vůbec nejsilnější v celé tenisové historii. I letos si uchovala loňský model, kdy letní soutěž nahradil zimní termín v hale, který vyhovuje hráčům před nastávající novou turnajovou sezónou. Letos se navíc navýšila čtyřnásobně hodnota finančních odměn. Vítězi připadne 1,5 milionu korun.

„Výhodný termín umožňuje klubům angažovat skvělé světové hráče. V turnaji se objeví hned 27 hráčů ze stovky nejlepších. Extraliga bude kvalitní s těžkými soupeři, obhajoba bude velmi těžká. Proto jsme postavili tým tak, abychom si vytvořili dobré podmínky pro získání dalšího titulu k těm pěti, které jsme letos už získali. Utkání extraligy budou nepochybně atraktivní i pro diváky,“ zdůraznil trenér Jaroslav Navrátil. Za největší soupeře svých svěřenců považuje družstva ČLTK Praha a Přerova. 

Český šampionát družstev dospělých nabídne skvělou tenisovou podívanou. Úvodní zápasy skupin se odehrají v Praze a Liberci, finálové zápasy pak v tenisových areálech v Prostějově a Přerově. Prostějov se ve své skupině na domácích kurtech střetne se Spartou Praha a vítězem skupiny C (TK Neridé, TK Jihlava a TCF Purum Mariánské Lázně). V Prostějově se začíná v sobotu 17. prosince od 10 hodin, kdy se utká TK Sparta Praha a vítěz skupiny C. Za Spartu nastoupí Radek Štěpánek, Ulihrach, Dlouhý, Zakopalová, Strýcová. Prostějovský Tenisový klub vstoupí do extraligových bojů v neděli 18. prosince v utkání proti TK Sparta, v pondělí 19. prosince pak proti vítězi skupiny C.  Na prostějovských kurtech se odehraje i finálový zápas v úterý 20. prosince.

„Pro TK Prostějov je to prestižní akce a proto bude vstup pro diváky na všechna utkání zdarma.  Chceme zajistit divákům superservis a věříme, že přijdou domácí družstvo podpořit a vytvoří příjemnou atmosféru,“ vyslovil pozvání manažer TK Petr Chytil.     

(jap)

Poslat nový komentář