Tip na víkend. Zahradnické trhy Flora Olomouc

Tip na víkend. Zahradnické trhy Flora Olomouc
ilustrační foto

Výstaviště Flora Olomouc pořádá víkendové Zahradnické trhy. Ty se uskuteční po tři víkendy na čerstvém vzduchu za pavilonem A ve Smetanových sadech. A na co se můžete těšit? Zahradnické trhy nabídnout široký sortiment květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků a zahradnických pomůcek a potřeb od českých pěstitelů.

"Období jara je spojené s pracemi na zahrádkách, sázením rostlin či kutilskými pracemi kolem domu. Proto jsme se rozhodli uspořádat na Výstavišti Flora Olomouc Zahradnické trhy a nabídnout všem milovníkům rostlin možnost nakoupit si vše potřebné pro své zahrádky či balkóny. Současně také chceme podpořit české prodejce rostlinného materiálu, které citelně zasáhla současná situace", zve FLORA.

Zahradnické trhy nabídnou široký sortiment květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků a zahradnických pomůcek a potřeb. Těšit se můžete třeba na begonie a balkonové rostliny od BEGO-BOHEMIA. Trvalky a skalničky vypěstované ve vlastní školce v podhůří Oderských vrchů přiveze pan Milan Antropius a nebudou chybět ani překrásné kosatce, pivoňky či denivky od zahradnictví Irisis z Brna. Na své si přijdou i milovníci kaktusů a sukulentů. Návštěvníci si budou moci koupit i ovocné stromky a keře.

Zahradnické trhy se budou konat ve třech termínech za pavilonem A ve Smetanových sadech. Trhy proběhnou dvakrát v květnu a jednou v červnu. "Květnové termíny jsme volili tak, aby již bylo „po zmrzlých“ a návštěvníci se nemuseli bát vysadit si nové rostliny hned na zahradu či balkón. Na první Zahradnické trhy se můžete těšit již tento víkend 16.–17.5. od 9:00 do 17:00. Kdo nestihne tento termín, bude mít možnost si rostliny a hobby potřeby nakoupit týden poté, tj. 23.–24.5. Třetí termín Zahradnických trhů proběhne 6.–7.6.2020", uvádí FLORA.

Zahradnické trhy jsou připravovány podle přísných hygienických norem a plně respektují aktuální pravidla pro pořádání trhů. Vše pořadatelé konzultovali s Krajskou hygienickou stanicí. "Zdraví je pro nás na prvním místě, proto se akce bude konat na čerstvém vzduchu ve Smetanových sadech, jednotlivé stánky budou rozmístěny v dostatečné vzdálenosti od sebe a pro návštěvníky bude samozřejmě připravena dezinfekce", dodávají pořadatelé. (red)

Poslat nový komentář