Tip na víkend. Floria Kroměříž

Tip na víkend. Floria Kroměříž
Foto Floria

Letní svátek nejen pro všechny zahradníky a zahrádkáře - výstava FLORIA Léto 2020 je tady. Výstaviště Kroměříž bude patřit všem milovníkům květin, zahrádek, řemesel, skvělé hudby a také těm, kteří přijdou potěšit své oko zhlédnutím nápadité květinové expozice. To vše, a ještě mnohem více zažijete ve dnech 8. a 9. srpna v Kroměříži.

Na trzích nakoupíte vše potřebné pro dům i zahradu od stovek prodejců z celé České republiky i ze zahraničí. Okouzlí vás tematicky vyzdobené florální objekty stovkami květin na téma Dožínkové slavnosti.

Florální objekty budou umístěny po celém výstavišti a každý den výstavy bude probíhat aranžování v přímém přenosu. Celkem bude sedm objektů - pět z nich připraví aranžéři dopředu a zbývající dva florální objekty vzniknout v sobotu a neděli. Objekty ztvární přední české floristky Jarmila a Petra Pejpalovy. Můžete se těšit na dožínkové alegorické vozy, dožínkové věnce, dožínková strašidla a další.

Nejen děti potěší výstava drobného zvířectva a okrasného ptactva a závod ve skoku králíků přes překážky "Králičí hop!" Květinová výstava se i letos rozšíří mimo brány výstaviště, kdy přední aranžéři citlivě vyzdobí květinami kroměřížský kostel svatého Jana Křtitele. Aranžéři vyzdobují při výstavě Floria Léto kroměřížské kostely již několik let. Výstaviště Kroměříž chce i nadále tuto tradici udržet. Účelem je symbolické propojení květinového světa se světem duchovním, kdy nádherné kroměřížské kostely skýtají úžasné prostředí pro květinovou výzdobu.

Výstaviště je po oba dny otevřeno v době 9 do 16 hodin. (red)

Poslat nový komentář