Hanákům zůstaly tři body doma. Haná Prostějov - FK Velká Bystřice 3:2 (2:1)

Hanákům zůstaly tři body doma. Haná Prostějov - FK Velká Bystřice 3:2 (2:1)
Foto Oldřich Lošťák

V 1. kole nového ročníku 1. B třídy sk. B olomouckého KFS nastoupili Hanáci pro změnu na trávě na Olympijské ulici proti týmu FK Velká Bystřice. Za krutého vedra, hodícího se spíše na koupání, se domácí již v 7. minutě ujali vedení, když Krupička střelou z 20 metrů trefil šibenici za překvapeným gólmanem hostí.

A hned ve 12. minutě tento brankář vyrazil hlavičku Světlíka a po prohraném vzdušném souboji s útočníkem Hané dorazil míč do sítě Cibulec - 2:0! Hráči Velké Bystřice se k první přímé střele na brankáře Hané dostali až v 19. minutě. O dvě minuty později vyrazil Marák prudkou střelu k tyči na roh.

Přesto se hostům podařilo do poločasu snížit, když David Lošťák (syn bývalého hráče Sigmy Olomouc), prošel středem a ve 29. minutě snížil na 2:1. Za tohoto stavu se šlo do kabin. Hra se po přestávce postupně vyrovnala a také brankář Marák musel ukázat pár svých zákroků při šancích soupeře. V 57. minutě  se před vápnem hostí kličkou uvolnil Typner a křížnou střelou k tyči nedal Janu Stejskalovi (jmenovci slavného brankářského jména) šanci – 3:1. Zápas se pomalu dohrával za stálého vedra a střelec Bystřice Lošťák se trefil v 83. minutě po druhé a uzavřel na konečných 3:2.

V příštím kole zajíždí Hanáci v neděli 16.srpna do Šternberka na zápas s místní „ rezervou“. Ať žije Haná!

Branky: 7. Miloš Krupička, 12. Tomáš Cibulec, 57. Jan Typner - 29. a 83. David Lošťák

Rozhodčí: Zemánek – Holinka, Duda

ŽK: Čermák, Typner – Schmidt   

Diváků: 20

Sestava Hané Prostějov: Marák – Světlík, Macourek, Čermák, Trnavský – Hladký, Krupička, Typner, Jakub Novák (85. Jiří Novák) – Zatloukal (79. Strouhal), Cibulec (89. Jančiar)

Trenér: Daniel Kolář.

(Text a foto Oldřich Lošťák, Haná Prostějov)

Poslat nový komentář