Úřad práce posílí desítky zaměstnanců!

Úřad práce posílí desítky zaměstnanců!
ilustrační foto internet

 

Sedm set zaměstnanců má podle informací Ministerstva práce a sociálních věcí ČR posílit úřady práce. V Olomouckém kraji by jich mělo přibýt pět desítek, přesná čísla se zatím řeší.

„V září by mělo přijít pětadvacet zaměstnanců, po Novém roce zbytek," uvedl ředitel Krajské pobočky Úřadu práce v Olomouci Jiří Šabata, podle kterého je důvodem příjmu nových lidí podpora aktivní politiky zaměstnanosti a zvýšení působnosti úředníků v terénu. „Budou komunikovat nejen se zaměstnavateli, ale i se samotnými uchazeči o práci," dodal Šabata.

MPSV přiznává, že úřad práce ztratil během sociální reformy své nejpodstatnější poslání, kterým byla pomoc při hledání uplatnění pro nezaměstnané. Stalo se z něj zejména výplatní místo pro všechny nepojistné dávky. To potvzují i nezaměstnaní vedení v evidenci.

„Je mi 56, jsem vyučená nástrojařka, mám zdravotní omezení a na pracáku jsem třetí rok. Za tu dobu se nestalo, aby by mi nabídli jakoukoli práci, kterou bych mohla dělat. Mají zde staré nabídky, místa, která jsou dávno obsazena. Nikdo, koho znám, pomocí úřadu práce zaměstnání nesehnal, " popsala vlastní zkušenost Věra Kohoutová.

Doufejme, že noví zaměstnanci úřadu práce tuto skutečnost změní. (ber)

Poslat nový komentář