Dnešní úplněk je ve znamení Vah. A je modrý

Dnešní úplněk je ve znamení Vah. A je modrý
Foto http://www.astronomy.com

Úplněk nastane v sobotu 31. března 2018 ve 14,36 ve vzdušném znamení Vah. Váhy přináší téma nerozhodnosti ale také rovnováhy – vnitřní i vnější.

Je dobré si uvědomit, že jak to máte nastaveno uvnitř, tak žijete i navenek. Stačí zharmonizovat jednu část a ta druhá už půjde sama. 

Bude zapotřebí vyvážit zejména partnerský vztah a najít zlatou střední cestu. To je i u vztahů pracovních, kde se potýkáte s mocí. Je třeba začít naslouchat svému nitru a co nejvíce se osvobodit od ega. 

Blue Moon

Dnešní úplněk má další zvláštnost, je tzv. Modrý. Blue Moon se říká druhému úplňku v jediném měsíci. Název pochází z americké terminologie, kde "Blue Moon" znamená něco jako jednou za uherský rok. Jev nesouvisí s modrou barvou, kterou Měsíc může vzácně také mít.

Úplněk nastává jednou za 29,5 dne, ale kalendářní měsíc je o něco delší. Proto se jednou za čas stane, že na některý měsíc vyjdou úplňky dva - na samém začátku a samém konci. Jev nastává jednou za dva až tři roky.

O tomto přírodním jevu se ví již zhruba 400 let, není tudíž žádnou novinkou, vzácný a ojedinělý je však dodnes. Naši předkové ho nazývali například „zrádný Měsíc“. Ne vždy je však tento jev doprovázen namodralou barvou přirozené družice planety Země. Ta se může objevit u kteréhokoliv úplňku a je taktéž vzácná.

Pokud se lidem podaří zahlédnout namodralou barvu, mohou se podle vědců považovat za opravdové šťastlivce. Podle několika teorií se zdá být Měsíc takto zbarvený díky sopečnému popelu v atmosféře a pravděpodobně i postavení Země vůči Měsíci v té chvíli.

Takže zvedněte hlavu k nebi a vyvažujte! (ber)

Poslat nový komentář