"Finančák" se mění na Úřad práce

"Finančák" se mění na Úřad práce
Foto ber

 

Budova bývalého finančního úřadu na náměstí Spojenců projde náročnou rekonstrukcí.  Oprava budovy, kde měla původně sídlit Policie ČR, přijde na 42 milionů korun.  V březnu příštího roku by se sem měl přesídlit Úřad práce.

Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR v Prostějově využívá  dvě budovy, v Plumlovské a Lutinovově ulici. Jsou prostorově nevyhovující a chybí zde jak vhodné zázemí pro klienty, tak pro archiv. „Realizací tohoto projektu budou obě pracoviště sloučena pod jednu střechu. Budova je navíc umístěna v klidné části města, blízko centra, autobusového a vlakového nádraží a také v dosahu MHD,“ vysvětlila mluvčí Úřadu práce Kateřina Beránková.

„V rámci rekonstrukce je navrženo zateplení objektu kontaktním zateplovacím systémem včetně stropu nad průjezdem nad ul. Al. Krále, odstranění stávajícího střešního pláště a provedení nového střešního pláště se zateplením, výměna oken jižní fasády, výměna prosklených stěn ve vstupních prostorech, výměna vnitřních výplní otvorů, nové rozvody instalací, nové nášlapné vrstvy podlah, výměna stávajícího výtahu, vybudování druhého nového výtahu v pravém atriu objektu apod.,“ uvádí portál Úřadu práce.

Práce přijdou na 41,5 milionů korun, dotace z EU je 35,3 milionu. Stavba by měla být dokončena v červnu 2015. Působit by zde mělo sedm desítek pracovníků. (ber)

Komentáře

Nejde mi do hlavy,proč bourací práce provádí četa Poláků a Slováků,vedená Ukrajincem !!!!!Asi nemáme nezaměstnané prostějovské občany.Celý systém pomoci lidem,kteří nemohou sehnat práci,je postaven na hlavu.

Poslat nový komentář