Vandalové ničí městský majetek

Vandalové ničí městský majetek
ilustrační foto ber

Téměř 250 tisíc korun muselo město zaplatit za opravy poničeného městského majetku. Kromě zničených odpadkových košů, nádoby na tříděný odpad a poškození stromu pozornosti vandalů neuniknul ani nově opravený povrch kašny.

„Vždy se zamýšlím nad tím, co je to za lidi, kterým dělá radost ničit to, co není jejich. Peníze, které se následně vynaloží na nutné opravy, by přece mohly posloužit smysluplněji jinde,“ zlobí se první náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Jen za poškozenou světelnou signalizaci v ulici Olomoucká při dopravní nehodě, zničené odpadkové koše po oslavách Silvestra, poškozenou nádobu na tříděný odpad v ulici Lužická a poškozený strom za hřbitovem v ulici Brněnská, muselo město zaplatit přes 100 tisíc korun.

„Náklady pak vzrostly mnohem více při poškození nově opraveného povrchu kašny na náměstí Spojenců. Tato škodní událost byla nahlášena k prošetření Policii ČR k dohledání pachatele. Celková oprava vnitřního povrchu kašny si vyžádala přes 147 tisíc korun,“ uzavřel Pospíšil. (red)

 

 

Poslat nový komentář