Velký pátek je dnem kouzel

Velký pátek je dnem kouzel
ilustrační foto Plitvice

Velký pátek je podle pověr spojen s kouzly. Měly by se například otevírat poklady ve skalách a také památná hora Blaník. V minulosti se věřilo, že se voda z horských pramenů mění na víno. 

V tento den byste vůbec neměli manuálně pracovat, a to ani rekreačně na zahrádce, zvlášť vrtat se v půdě totiž nosí smůlu, protože země se sama otevírá a vydává své poklady. Musíte si tak počkat, zda to udělá dobrovolně. Velký pátek je výjimečný i v tom, že disponuje obrovskou magickou energií, kterou můžete využít k tomu, abyste o malý kousek nahlédli do budoucnosti. 

Jaro je obdobím nových začátků, aby ale mohlo něco začít, musí něco jiného skončit. Zamyslete se tedy nad tím, čeho v životě se chcete zbavit, co byste měli ukončit, co z vás jen vysává energii – ať už jsou to lidé, staré věci, nebo projekty, kdy neumíte říct ne. Každou takovou věc si napište na kousek papíru. Pak někde bezpečně rozdělejte malý ohníček a lístky jeden po druhém spalte.

Po každém „přiloženém“ lístku se zahleďte do plamenů. Za každou obětovanou věc vám ohýnek vyjeví záblesk něčeho budoucího. (ber)

 

Poslat nový komentář