VK AGEL Prostějov vstupuje do nové soutěžní sezóny

VK AGEL Prostějov vstupuje do nové soutěžní sezóny
ilustrační foto

Složení hráčského kádru VK AGEL Prostějov v novém soutěžním ročníku už není velkou neznámou. Tento týden zveřejnil management VK Prostějov jména hráček, která budou Prostějov i Českou republiku reprezentovat ve volejbalových soutěžích. O plnou čtvrtinu se snížil finanční rozpočet, což se na složení týmu výrazně podepsalo.

„Dvanáctičlenný kolektiv tvoří nahrávačky Pavla Vincourová a Michaela Jelínková, blokařky Veronika Hrončeková, Flavia de Assis a Cvetelina Žarkova, smečařky Juliana Gomes, Marina Miletič, Andrea Kossányiová a Šárka Melichárková, univerzálky Solange Soares a Saskia Hippe plus libero Markéta Chlumská,“ vyjmenoval hlavní trenér VK Miroslav Čada.

Znamená to, že z týmu bojujícího v uplynulé sezóně zůstaly jen tři stálice - Soares, Chlumská, Hrončeková. Tři čtvrtiny nového týmu tedy logicky tvoří posily, které kouč alespoň stručně představil.

„Teprve devatenáctiletá Pavla Vincourová přichází z pozice první nahrávačky KP Brno a momentálně patří do reprezentačního výběru ČR. Míšu Jelínkovou naši fanoušci už znají, neboť v Prostějově rok působila a teď se vrací z německého Münsteru. Obě Brazilky Flavia de Assis i Juliana Gomes jsou mladé, dosud hrály nejvyšší soutěž své rodné země a pravidelně tam nastupovaly. Cvetelina Žarkova je v pětadvaceti letech součástí bulharské reprezentace, na klubové úrovni působila v Itálii, Německu i Turecku. Marina Miletič z Chorvatska patří ke zkušenějším volejbalistkám a poslední sezónu nastupovala za turecký Galatasaray Istanbul. Dvacetiletá Andrea Kossányiová má před sebou velkou perspektivu, dobře ji známe z Olympu Praha a čerstvě se jako členka základu podílela na vítězství České republiky v Evropské lize. O dva roky starší Šárka Melichárková je naší druhou posilou z Králova Pole, počítáme s ní na smeč nebo na místo druhého libera. Saskia Hippe má jednadvacet, již třetím rokem nastupuje za německý nároďák a k nám zamířila z italského Chieri,“ shrnul Čada. „Musím přiznat, že mě dost zklamal přístup některých volejbalistek, pro něž jsme toho za poslední rok či ještě delší dobu poměrně dost udělali. Myslel jsem si, že s ohledem na to budou mít k našemu klubu i městu Prostějov trochu hlubší vztah, než předvedly. Jmenovat však nechci,“ komentoval situaci ředitel Petr Chytil. 

Rozpočet volejbalového klubu se snížil o jednu čtvrtinu na čtrnáct až patnáct miliónů korun, což je jedním z klíčových bodů. „Už během minulého soutěžního ročníku jsme avizovali změněnou strategii či filozofii našeho klubu v tom, jak volejbal dál dělat a jakým způsobem budovat svůj tým. Platí, že chceme víc pracovat s mladými talentovanými hráčkami a stavět perspektivní družstvo, což současnou přestavbou kádru plníme. Samozřejmě nelze spoléhat pouze na mladé naděje, proto jsou v kolektivu i některé zkušené opory,“ řekl šéf VK Prostějov Petr Chytil. „I s tímto omlazeným mančaftem jsme se rozhodli jít do Champions League, i když k nám byl los letos, bohužel, ještě krutější, než v minulých letech. Silné celky v základní skupině jsou pro nás pochopitelně výzvou a do každého přetěžkého zápasu půjdeme bojovat, ale je jasné, že jakýkoliv získaný set či bod bude velkým úspěchem. V takhle nabité konkurenci nemůže být s naším mladým družstvem postup do play off zadaným cílem, musíme se držet reálných možností. Pokud by se to přece jen podařilo, brali bychom to jako mimořádný úspěch,“ dodal. I po omlazení týmu bere VK AGEL Prostějov jako svou povinnost vyhrát všechny domácí soutěže.        

(red)

Poslat nový komentář