Výsadba zeleně v Prostějově pokračuje. Přibude 123 stromů

Výsadba zeleně v Prostějově pokračuje. Přibude 123 stromů
ilustrační foto MMP

Do konce listopadu zajistí Odbor správy a údržby majetku města na území celého Prostějova podzimní výsadbu stromů a keřů. Celkem je v plánu vysadit 123 stromů, 1400 keřů a také podsadit trvalkové záhony.

Sázet se má například na sídlišti E. Beneše, v Kolářových sadech, na ulici J. Lady, Resslova, C. Boudy, na sídlišti Šárka, Husově náměstí, v lesoparku Hloučela na psí louce od ulice Olomoucká, ve Vrahovicích na ulici Čs. armádního sboru a u kostela, v Žešově, v Krasicích na ulici Západní, v parčíku J. V. Sládka a u rybníka. Zároveň bude provedena podsadba uschlých hrušní na ulici Česká.

„Město Prostějov vyčlenilo na výsadby částku 1.84 milionu korun (včetně DPH). V současné době máme již úspěšně za sebou první kolo nových výsadeb stromů. Konkrétně to je u bytového domu na ulici J. B. Pecky v počtu osmi stromů ve složení lípa, magnolie a hrušně. Dále poblíž domu Kostelecká 366, kde byly vysazeny tři lípy. Nové keřové záhony správce zeleně vysadil v části ulic Okružní, Vrahovická a v Žešově. Obnoveny byly keřové záhony na ulicích Werichova, E. Valenty, na sídlišti Svobody, na městském hřbitově a ve vnitrobloku ulice Francouzská. Současně proběhla, jako každý rok, tematická podzimní výsadba žardinek, kterou můžete vidět na Žižkově náměstí,“ vyjmenoval místa výsadby náměstek primátora pro komunální služby Jiří Pospíšil.

Po celém městě se též započalo se zazimováním záhonků s trvalkami a teplomilnou zelení.

„Vzorně připravené trvalkové záhony na zimu již máme například na ulici Rejskova, na Žižkově náměstí, na kruhových objezdech v ulicích Plumlovská či Kostelecká a zazimovaný je už i letos nově vytvořený trvalkový záhon na ulici Janáčkova - poblíž vlakového a autobusového nádraží,“ doplnil Pospíšil. (red)

Poslat nový komentář