Unikátní výstava. Zajděte na papírové vláčky do Vrahovic

Unikátní výstava. Zajděte na papírové vláčky do Vrahovic
Foto modelarlukas.cz

Od 1. do 11. září jsou v Cukrárně Lipka v ulici Jano Köhlera ve Vrahovicích k vidění papírové vláčky. Své jedinečné výtvory zde vystavuje vrahovický modelář Lukáš Vykydal.

„Od malička jsem praštěný kolejnicí. Vlaky a vše kolem toho je moje záliba. Začínal jsem na letecké technice 1:72, což byla fajn průprava. Avšak nešlo mi to tak, jako ty železniční modely. Ač si letecké dny nenechám ujít, holt pro éra nemám nadání. Proto jsem se začal více věnovat železnici. Nejprve plastiky, modely, skládačky… Pak mě napadlo, že bych mohl být jedinečný a začít lepit něco jiného a začal jsem stavět modely z papíru i ve větším měřítku. Zatím jsem nikde nenarazil na takové, které dělám,“ říká Lukáš.

„Nejvíce mne potěší reakce lidí, který se líbí. Jsou to modely, které potkávali nebo i potkávají na našich kolejích. Jejich radost, když takový model vidí i následná slovní reakce je vždy velkou poctou. Nejsou dokonalé, rovné ani přesně čisté. Jsou takové provozní, ale jak se na výstavách dozvídám, jsou věrné,“ doplňuje.

Více se o Lukášovi dozvíte na https://www.modelarlukas.cz/

Papírové vláčky jsou k vidění od pondělí do pátku v době od 10 do 17 hodin. (ber)

Poslat nový komentář