Vzpírání Haná z.s. bilancuje. A sklízí úspěchy

Vzpírání Haná z.s. bilancuje. A sklízí úspěchy
ilustrační foto archiv Julie Švecová, Vzpírání Haná

V roce 2017 se klubu Vzpírání Haná z.s. dařilo. Nyní má jednadvacet členů, z toho třináct mužů a osm žen. Devět je dospělých, ostatní jsou z řad mládeže. V roce 2017 se členům spolku v soutěžích velmi dařilo. 

"Jan Dobrý vybojoval 3. místo na MČR starších žáků a 6. místo ve finále ligy žáků, kde závodil za Holešov a výrazně dopomohl holešovskému oddílu k tomu, aby se probojoval do finále mezi ty nejlepší. Třetí místo na MČR juniorů do dvaceti let vybojoval Ondřej Hlavinka," vypočítala trenérka Julie Švecová. Ona sama skončila na 2. místě na MČR žen, 9. místě na ME ve Splitu a vybojovala 1. místo v první lize žen, kde závodila za svůj mateřský oddíl TJ Bohemians Praha.

"Kromě dvanácti závodů, kterých jsme se účastnili, pořádal spolek Vzpírání Haná z.s. několik vlastních akcí," dodala Julie.

V květnu to bylo jedno kolo tradiční soutěže Nutella Challenge, se soutěžními disciplínami skok do dálky z místa a pozved činky trhovým úchopem.   srpnu závody 4yourPR, v trhu technickém a dřepu s činkou, v prosinci závody Vánoční trhy a Boží hod, opět v trhu technickém a hodu kettlebellem přes hlavu. V září proběhla náborová akce na ZŠ v Náměšti na Hané. V srpnu a prosinci proběhly dva semináře vzpírání pro externí zájemce. Oba měly úspěch, a budou mít pokračování v dalším roce. (red)

 

Poslat nový komentář