Zápisy poslaly do 1. tříd přes pět stovek dětí!

Zápisy poslaly do 1. tříd přes pět stovek dětí!
ilustrační foto mestopv.cz

 

Na osmi prostějovských základních školách se v minulém týdnu uskutečnily zápisy. Přišlo k nim íce naž šest stovek dětí, přetlak byl jako poslední roky pravidelně na sídlištních školách.

Děti musely u zápisu prokázat dovednosti a znalost, jako například umět udržet tužku, zvládnout základní početní úkony a rozeznat geometrické tvary. "Pro děti je největším problémem samoobsluha, s mnoha věcmi zejména z oblasti jemné motoriky si nedokáží poradit," sdělila PvNovinkám jedna z učitelek. Podle jejich slov má mnoho dětí rovněž problém se správnou výslovností.  V září do prvních tříd nastoupí zhruba 550 dětí, u zápisu jich bylo víc než 600. Řada z nich ale dostane z nejrůznějších důvodů odklad. "Nápor byl na sídlištních školách, tam je díky populačně silným ročníkům větší zájem," uvedla náměstkyně primátora Ivana Hemerková. Rodiče se ale nemusí obávat, že by se dítě do školy nedostalo. "Každá škola otevírá dvě až tři první třídy," upozornila Hemerková. Počet žáků na jednu třídu se v Prostějově dlouhodobě usadil na čísle 25. (ber)

Komentáře

Pane Bože na Nebesích, kdy už konečně bude otevřena základní škola pro děti z katolických rodin, aby už nemusely trpět ateistickou výchovou ? Musí být konec dávat malé věřící Rómy do ponižující školy na Tetín. Chceme i pro ně kvalitní křesťanskou výchovu a ne šikanu !!

Poslat nový komentář