Na konto Zdenička přibylo téměř 140 tisíc. Děkujeme!

Na konto Zdenička přibylo téměř 140 tisíc. Děkujeme!
Foto FB Zdeňka Kotyzová

 

17. března letošního roku vyhlásil Okrašovací spolek města Prostějova sbírku na pomoc Zdeničce Kotyzové, mladé dívce, která se statečně potýká s následky těžké autonehody. Do dnešního dne se díky štědrosti a laskavosti dárců sešlo na účtu bezmála 140 tisíc korun. 

"Největší částku jsme zaplatili za Zdeniččiny pobyty na rehabilitacích v Klimkovicích, jeden přišel na 45 tisíc korun," vypočítala Zdena Kotyzová starší. Další finance padly na nejrůznější pomůcky, část spolkly pohonné hmoty, kdy rodiče za dcerou denně jezdili do Ostravy či Olomouce. Nezanedbateolnou částou je i třicetipětitisícová investice do invalidního vozíku. "Pojišťovna nám dosud neproplatila vůbec nic," posteskla si maminka. Zdeniččin stav se i nadále zlepšuje, pracuje s ní logoped i masér. Maminka ji také vozí do denního stacionáře, kde se Zdenička učí mimo jiné i malovat. "Potřebovala změnu prostředí, těší se jako malé dítě do školky," dodala Zdena starší.

Pomoc je stále třeba

Kromě rodiny děkuje všem, kdo otevřeli svá srdce a peněženky, i předsedkyně Okrašlovacího spolku Milada Sokolová. "Jsem nesmírně ráda, že se stále najdou lidé, pro které je pomoc bližnímu normální. I díky nim se mladé dívce, která byla podle lékařů beznadějným případem, daří návrat do normálního života.

Zdeničce můžete i nadále finančně přispět na účet 107-5771500217/ 0100, který je veden u Komerční banky a.s. Účet je transparentní a tudíž veřejně přístupný. 

Jménem Zdeničky a všech jejich blízkých děkujeme. (ber)

Poslat nový komentář