Zdenička zdraví z Adeli z Piešťan. A bude modelka

Zdenička zdraví z Adeli z Piešťan. A bude modelka
Foto FB Zdeňka Kotyzová
Další fotky: 
Zdenička zdraví z Adeli z Piešťan. A bude modelka

Po roce absolvuje Zdenička Kotyzová spolu s maminkou léčbu v Centru neurorehabilitace ADELI ve slovenských Piešťanech. A zdraví do Prostějova!

V Adeli jsou na léčení již podruhé. Léčba je zde velmi účinná, ale také drahá, čtrnáctidenní pobyt přijde na 150 tisíc korun. I tentokrát se ji povedlo uhradit za pomoci nejrůznějších nadací a také transparentního účtu, který pro Zdeničku založil Okrašlovací spolek města Prostějova. „Zkoušíme metodu jednoho profesora z Ruska a k tomu kosmický oblek,“ popsala maminka Zdeňka Kotyzová starší. Protože se zde léčí pacienti z celého světa, vyměňují si zkušenosti a poznatky o dalších metodách léčby.  „Dozvěděla sem se tu o Šoproni v Maďarsku, kde mají magnet, který ovlivňuje funkci mozku. Právě jeho stav je u Zdeničky jedním ze závažných problémů. Je nevyzpytatelný a lítá si jednou dole a jednou nahoře, což u ní vyvolává nejrůznější nálady,“uvedla maminka.

Zdenička bude navíc jednou z modelek charitativního kalendáře Adeli. „Chceme pomoci alespoň touto formou,“dodávají Kotyzovy. Vy jim můžete pomoci třeba příspěvkem na účet 107-5771500217/0100, Komerční banka Prostějov. 

Obě děkují za přízeň všem, kdo jim jakoukoli měrou pomáhají a litují, že ani letos se nebudu moci zúčastnit festivalu gulášů, který se koná právě zítra po celý den v Kolářových sadech v Prostějově. (ber)

 

Poslat nový komentář