Od nehody Zdeničky Kotyzové uplynuly čtyři roky

Od nehody Zdeničky Kotyzové uplynuly čtyři roky
ilustrační foto FB Zdeňka Kotyzová

Po stejnou dobu PvNovinky osud dívky, která havarovala na náledí na neudržované silnici z Olšan u Prostějova do Držovic, sledují. Zdeničce lékaři nedávali moc šancí na život, její maminka ale dokázala nemožné. Dívka se ale stále s následky nehody potýká a je odkázána na pomoc druhých. 

"Když mi před čtyřmi lety oznamovali, že má dcera umírá, zhroutil se mi celý svět. Nejen že žije, žít bude dál. A budeme spolu dál bojovat s životem, který nám za to stojí. Drží nás pospolu víra v něco velkého a láska, která je tak pevná, že nic a nikdo jí nepřetrhne. Pokračujeme ve cvičení, a když budeme moci, tak i v rehabilitaci s profesionální péčí," říká Zdeňka Kotyzová starší.  

Zatímco fyzickou stránku se u Zdeničky daří zlepšovat, kvůli vážně poškozenému mozku se z ní stalo velké malé dítě. „Poškození ale bohužel bylo velmi silné, takže Zdeňka je na mně v tuto chvíli stále ve všem odkázána. Jde například i o jídlo a oblékání. Rovněž stále nechodí,“ posteskla si. 

"Všem děkujeme za pomoc, za podporu a víru v nás. Vážíme si toho. A také paní Miladě Sokolové, která nám pomáhá od samého začátku," dodala Zdeňka starší.  

Zdeničce stále můžete finančně přispívat na transparentní účet 107-5771500217/ 0100 u Komerční banky a.s.

Děkujeme! (ber)

 

Komentáře

No nevím,ale zbytečná nehoda.Takhle se zmrzačit to nemohla jet 30km.Když vidím led,tak začnu myslet.

Poslat nový komentář