Dana Zbořilová bodovala na Mistrovství světa v zimním plavání v Estonsku

Dana Zbořilová bodovala na Mistrovství světa v zimním plavání v Estonsku
ilustrační foto MMP

Přemožitelka kanálu La Manche, národní i mezinárodní šampionka v zimním plavání, prostějovská rodačka a nositelka Ceny města Prostějova 2016 Dana Zbořilová byla úspěšná při „MS IWSA, 450m a kratší Talin“ v Estonsku.

Členka TJ Haná Prostějov z oddílu zimního plavání získala v kategorii 450 metrů kraul v Talinu 3. místo. Gratulujeme! (red)

Kdo je Dana Zbořilová?

Danu Zbořilovou k plavání přivedli v šesti letech rodiče. Začínala jako bazénová plavkyně. Vyzkoušela i různé sporty, ale nakonec zůstala u silniční a dráhové cyklistiky a u dálkového a zimního plavání. Od roku 1993 je členkou TJ Haná Prostějov oddílu dálkového a zimního plavání. 14. 8. 2001 přeplavala jako druhá žena Česka kanál La Manche za 11:56 hod. Dana Zbořilová je také několikanásobnou mistryní České republiky a několikanásobnou vítězkou Českého poháru v zimním plavání. Reprezentovala Prostějov i naši republiku na mnoha mezinárodních akcích. Je mezinárodní mistryní Německa, vícemistryní Polska v zimním plavání. Na prestižním světovém poháru v dálkovém plavání ve Švýcarsku získala 4. místo. V březnu roku 2016 se stala mistryní světa v zimním plavání, které se konalo v sibiřské části Ruska. Dana Zbořilová se sportu věnuje nejen jako aktivní závodnice, ale také jako trenérka a rozhodčí.  Od roku 1995 aktivně trénuje mládež v plavání a cyklistice, věnuje se výuce spinningu, organizování plaveckých a sportovních akcí nejen pro registrované sportovce, ale i pro širokou veřejnost. Známé jsou i její besedy o otužování a sportu. V roce 2017 dovedla, již potřetí, oddíl dálkového a zimního plavání k třetímu místu v Českém poháru družstev zimního plavání.

 

Poslat nový komentář