Tip na víkend. Slavnostní rozsvěcení stromečku v Zoo Zlín posvětí malý sloník

Tip na víkend. Slavnostní rozsvěcení stromečku v Zoo Zlín posvětí malý sloník
ilustrační foto ZOO Zlín

V neděli 12. prosince v 16 hodin se v Zoo Zlín slavnostně rozsvítí velký vánoční stromeček na nádvoří zámku. Kromě stromečku areál zoo rozzáří také desítky světelných motivů ve tvaru exotických zvířat. Jako již tradičně se můžete těšit například na svítící lvy, slony, klokany, tapíry, žirafy a mnoho dalších. Protože krása světelné výzdoby vynikne až po setmění, v neděli 12. prosince prodlužuje zahrada otvírací dobu do 17 hodin.

Pokud budete chtít na Vánoce udělat radost tamějším zvířátkům, dárečky můžete nechat jak pod stromečkem na nádvoří zámku tak i pod stromečkem, který bude připraven v prostoru u hlavního vstupu. „Využijeme například ořechy (lískové, vlašské, ostatní také, ale musí být natural – nepražené), ovesné vločky, rýži a luštěniny (čočka červená i obyčejná, fazole, mungo), ovoce mimo jablek, sušené ovoce (jablka, hrušky, švestky) nebo zeleninu,“ uvedla mluvčí zahrady Romana Bujáčková.

Letos poblíž malého stromečku u hlavního vstupu najdete také vánoční knihu přání, kam můžete ta svá vepsat či nakreslit přímo u stromečku nebo si jej můžete připravit už doma a do knihy ho vložit či nalepit. „Po Vánocích všechna přáníčka vyhodnotíme a autoři těch nejkrásnější od nás získají malou odměnu,“ dodala mluvčí. 

V Zoo Zlín vás čeká i jedinečná podívaná na vůbec první slůně slona afrického, které se narodilo v České republice. Sloní klučík oslavil 6. prosince půl roku života  a v těchto dnech dostane jméno. (ber)

Poslat nový komentář