Zooinventura začala, láká návštěvníky ZOO Olomouc

Zooinventura začala, láká návštěvníky ZOO Olomouc
Foto ZOO Olomouc
Další fotky: 
Zooinventura začala, láká návštěvníky ZOO Olomouc
Zooinventura začala, láká návštěvníky ZOO Olomouc

Konec roku přinesl pro zaměstnance olomoucké zoo pravidelnou inventarizaci. Bylo potřeba spočítat zvířata. Nejen tak ledabyle, ale poctivě a přesně, aby čísla souhlasila.

„Práci sčítacích komisařů si mohou v době od 2. ledna do 12. února 2023 vyzkoušet i návštěvníci. V těchto zimních měsících se tradiční Zooinventurou baví téměř všichni příchozí. Počítejte tak, ať se vaše a naše čísla shodují, abychom nenabyli dojmu, že nám někdo ze zvířat zahradu opustil, nebo do ní potajmu přišel,“ nabádá Milan Kořínek z marketingového oddělení, který si sám v nejtěžších chvílích při počítání pomáhá fotoaparátem.

Pro návštěvníky to bude úkol nelehký, hodit se bude znalost matematiky, dobrý odhad a notná dávka štěstí. Zvířata totiž neposedí, neodpoví a samotné sčítání tak nemusí být úplná legrace. „V rámci Zooinventury necháváme počítat ta zvířata, která jsou spočitatelná pouhopouhým pohledem. Návštěvníci se tedy nemusí obávat, že by museli vstupovat přímo do výběhů. Například u lvů by se počet za osobní účasti zjišťoval krátce. Speciálně u kotulů, kteří jsou značně prchliví, přejeme, ať se sčítací komisaři doberou správných odpovědí,“ doplnila mluvčí zahrady Iveta Gronská.

Na pokladně zoo postačí vyzvednout hlasovací lístek Zooinventury, na němž budou veškeré potřebné údaje a soutěžní otázky. Při odchodu ze zoo ho nezapomeňte odevzdat do boxu u východu. Zajímavé ceny pro nejpřesnější komisaře nemohou chybět. (red)

Poslat nový komentář