Opilý cyklista měl štěstí v neštěstí, jeho kolo dopadlo hůře

Opilý cyklista měl štěstí v neštěstí, jeho kolo dopadlo hůře
Foto Policie ĆR
Další fotky: 
Opilý cyklista měl štěstí v neštěstí, jeho kolo dopadlo hůře
Opilý cyklista měl štěstí v neštěstí, jeho kolo dopadlo hůře

V pondělí před dvaadvacátou hodinou jel dvaapadesátiletý cyklista z obce Nezamyslice do obce Mořice. Zřejmě vlivem své podnapilosti však nezvládl řízení a uprostřed silnice první třídy havaroval a zůstal ležet u středové čáry. Měl však štěstí, protože místem osobním autem projížděla čtyřicetiletá žena. Ta zastavila a snažila se muže z místa havárie dostat mimo silnici. I přes několik pádů se muž díky ženě do bezpečí dostal.

Stejné štěstí však už nemělo jeho jízdní kolo, protože jen o chvíli později místem projížděl devatenáctiletý řidič se Škodou Fabií. Ten nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu pozemní komunikace. Proto nebyl schopen zastavit na vzdálenost, na kterou měl rozhled a jízdní kolo přejel.

Cyklista při havárii utrpěl zranění, se kterým byl následně převezen do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody na bicyklu a automobilu byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun.

Alkohol u řidiče Fabie policisté vyloučili. Cyklista byl naopak alkoholem ovlivněn zcela zjevně, což se potvrdilo i při provádění dechové zkoušky. Tu se policistům u muže podařilo provést až po několika neúspěšných pokusech. Přístroj ukázal hodnotu 2,79 ‰ alkoholu v dechu. Opakovanou dechovou zkoušku se pak již provést nepodařilo vůbec.

"Cyklista i mladý řidič Fabie jsou podezřelí z přestupků podle zákona o silničním provozu. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravních nehod jsou předmětem dalšího policejního šetření," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář