Přes noc vypil dva litry vodky. A odpoledne spěchal z Brna do Ostravy

Přes noc vypil dva litry vodky. A odpoledne spěchal z Brna do Ostravy
ilustrační foto Policie ČR

Ve čtvrtek před šestnáctou hodinou dohlíželi policisté dopravního inspektorátu Prostějov na dálnici D46 na dodržování rychlostních limitů jízdy. Na 14. kilometru ve směru od Vyškova, v úseku s nejvyšší povolenou rychlostí jízdy 130 km/h, změřili projíždějícímu Volkswagenu rychlost 151 kilometrů v hodině.

U obce Žešov policisté pokynem pětačtyřicetiletého řidiče svedli mimo dálnici a provedli jeho kontrolu. "U na první pohled ovlivněného řidiče provedenými dechovými zkouškami změřili hodnoty 1,46 a 1,47 ‰ alkoholu v dechu. Muž s hodnotami souhlasil a přiznal vypití dvou litrů vodky během předchozí noci. Dále policistům uvedl, že se ve svém stavu vydal z Brna do Ostravy. Kdy z místa bydliště vyrazil, si však nepamatoval," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Na místě policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi jeho řidičský průkaz. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten podezřelému v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. (red)

Poslat nový komentář