Obloha bude plná zázraků. Už zítra!

Obloha bude plná zázraků. Už zítra!
ilustrační foto

Listopadový úplněk nastane v pátek 19. listopadu 2021 dopoledne, přesně v 9 hodin a 59 minut. Bude ve znamení silného Býka, kterého neovlivní ani to, že půjde o mikroúplněk. Je to opak superúplňku, kdy se Měsíc na obloze jeví zdánlivě menší než jindy. Ve srovnání se superúplňkem je to až o 15 procent. Je to proto, že Měsíc bude v tuto dobu na své oběžné dráze na nejvzdálenějším místě od Země. A navíc stále padají hvězdy.

Energii tohoto poměrně intenzivního úplňku ještě zesílí polostínové zatmění Měsíce, které ho bude doprovázet. Při polostínovém zatmění Měsíc vypadá, jako kdyby byl částečně zahalený kouřem. Bude trvat přibližně tři hodiny, od osmi hodin večer do jedenácti a zajímavé je, že půjde o nejdelší zatmění Měsíce nejen v tomto století, ale za posledních 570 let! Podle astronomů jsou ale bohužel šance na jeho pozorování kvůli nepříznivé předpovědi počasí malé. Důležité ale je, že díky kombinaci úplňku a zatmění Měsíce by mohlo tentokrát jít o jednu z nejdůležitějších a nejpřínosnějších lunárních fází letošního roku.

Býčí úplněk vám dodá pocit jistoty a stability. Měl by v nás posilovat do dobré a pomůže nám uvědomit si, co je pro nás v životě podstatné a co nám už neslouží. Nastal čas uvolnit vztahy, situace a vzorce chování, které vám již neslouží, a vytvořit prostor pro nové vzrušující zážitky a spojení. Nebude to jednoduché. Nicméně pokud chcete dosáhnout svých cílů nebo splnění svých snů, změna je nevyhnutelná. A jakmile se osvobodíte od tíhy těchto břemen, možná si všimnete, že se všude kolem vás otevírají dveře nových příležitostí. A protože je tento úplněk tak výjimečný, pocítíme energii Býka ještě mnohem silněji.

Navíc, máte k dispozici meteorický roj Leonid, který v těchto dnech vrcholí. Takže když si ve spolupráci s Býkem něco budete přát, koukněte na oblohu. Padající hvězda vám pomůže ke splnění. (ber)

Poslat nový komentář