Polskému řidiči kamionu hrozí za střet s vlakem osm let

Polskému řidiči kamionu hrozí za střet s vlakem osm let
Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Polskému řidiči kamionu hrozí za střet s vlakem osm let

V případu úterní srážky vlaku s kamionem na přejezdu v olomoucké čtvrti Bělidla kriminalisté stíhají pětašedesátiletého řidiče nákladního vozu. Za obecné ohrožení z nedbalosti mu hrozí až osm let vězení. O zahájení trestního stíhání dnes informovali na sociální síti X.

 „V případu dopravní nehody na železničním přejezdu v olomouckých Bělidlech, ke které došlo v úterý 17. října krátce před půl devátou ranní, padlo obvinění. Ve středu zahájili kriminalisté územního odboru Olomouc trestní stíhání pětašedesátiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Obviněný podle policistů řídil nákladní auto značky Scania s návěsem. „Jel ve směru od Hodolan k Pavlovické ulici, pravděpodobně se plně nevěnoval řízení a na železniční přejezd měl vjet na červenou. Následně došlo ke střetu s právě projíždějícím osobním vlakem mířícím od Velké Bystřice k olomouckému hlavnímu nádraží. V danou chvíli v něm cestovalo zhruba třicet osob. Vlivem nárazu se oddělil návěs od tahače, jehož nádrž zachvátil požár,“ doplnila mluvčí.

 „Plameny se rozšířily na celou nákladní soupravu, osobní vlak a automobil, který přijel k přejezdu z opačného směru než nákladní vozidlo. Nehoda si vyžádala zranění řidiče nákladního auta, vlakvedoucího a nejméně šesti cestujících z vlaku. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena přes 30 milionů korun,“ dodala Vaňharová. Video je možné shlédnout na Policie ČR na platformě X: „OLOMOUCKÝ KRAJ - Kriminalisté obvinili 65letého řidiče nákladního vozu ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. V krajním případě mu hrozí až osm let za mřížemi. https://t.co/jdPAtOgeJV #policieolk https://t.co/fllD5bjKHw“ / X (twitter.com).

Policie stíhá obviněného na svobodě. „V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let nebo peněžitý trest,“ shrnula mluvčí.

Nehoda na železničním přejezdu bez závor zkomplikovala provoz MHD v úseku Hlavní nádraží – Pavlovičky. Obnovení tramvajové dopravy dělníkům potrvá týdny. (ber)

Poslat nový komentář