Pomozme společně lidem v nouzi, vyzývá Tesco

Pomozme společně lidem v nouzi, vyzývá Tesco
Foto TESCO.cz

Všechny obchody Tesco – hypermarkety, supermarkety i expresy – až do konce srpna 2020 provozují speciální sběrná místa za pokladnami, do kterých mohou zákazníci darovat trvanlivé potraviny.

Tato velká komunitní akce v ČR navazuje na mimořádný potravinový dar v hodnotě 4 500 000 Kč, které Tesco poskytlo potravinovým bankám během dubna až května 2020, aby rychle pomohlo překlenout kritické období v mnohých rodinách.

Nyní chce Tesco umožnit i svým zákazníkům zapojit se do pomoci lidem v blízkém okolí. Darovat můžete rýži a těstoviny, trvanlivé potraviny, olej, mléko, omáčky, cukr, mouku, sůl, džemy, nakládané okurky, konzervy, luštěniny, kávu a dětskou výživu.

Potravinová sbírka Tesco probíhá v přímé spolupráci s regionálními potravinovými bankami, které zajišťují potravinovou pomoc pro více než 700 místních charitativních a dobročinných organizací po celé České republice, které pomáhají například opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova či lidem s psychickým nebo tělesným postižením.

Největšími odběrateli potravinových bank jsou Armáda spásy, Charita ČR, NADĚJE a Slezská diakonie. (red)

Poslat nový komentář