Alkohol ani drogy na silnici nepatří. Přesto tam jsou

Alkohol ani drogy na silnici nepatří. Přesto tam jsou
ilustrační foto PČR

Během uplynulého víkendu od pátku 17. do neděle 19. června zjistili policisté na silnicích Prostějovska celkem deset řidičů ovlivněných alkoholem a jednoho pod vlivem marihuany. U čtyř řidičů provedená dechová zkouška ukázala hodnotu vyšší než jedno promile alkoholu v dechu.

Pro své jednání jsou tak podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten jim v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz řízení všech motorových vozidel. Ostatní zjištění ovlivnění řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupku dle zákona o provozu na pozemních komunikacích.

"Tři ze zjištěných řidičů byly ženy, jedna z nich pak řidička motocyklu," potvrdil informaci policejní mluvčí František Kořínek. Celkem policisté za víkend zadrželi 9 řidičských průkazů. Jednomu řidiči řidičský průkaz policisté nezadrželi pro nízkou naměřenou hodnotu. Poslední zjištěný ovlivněný je v současné době „neřidič“, jelikož si doposud řidičský průkaz nevyzvedl po ukončení zákazu řízení. Všem uvedeným řidičům policisté zakázali další jízdu.

"V měsíci červnu policisté na silnicích Prostějovska zjistili 48 ovlivněných řidičů. Od začátku roku 2016 toto číslo dosáhlo již počtu 341 řidičů," dodal Kořínek. Další kontroly policistů budou pokračovat i nadále v nezmenšené míře. (red)

 

Poslat nový komentář