V pátek se na Prostějovsku jezdilo „v rauši“

V pátek se na Prostějovsku jezdilo „v rauši“
ilustrační foto Policie ČR

Tento pátek krátce po jedenácté hodině dopoledne policisté z oddělení hlídkové služby Prostějov zastavili řidiče vozidla BMW v Okružní ulici v Prostějově. Šestadvacetiletý řidič při kontrole předložil doklady potřebné k řízení a provozu motorového vozidla. Policisté u řidiče provedli orientační test na přítomnost jiných návykových látek, který byl pozitivní na THC, amfetaminy / metamfetaminy.

Muž se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. Na základě rozboru hodnot návykových látek v těle může dojít ke změně právní kvalifikace na přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. V tuto chvíli je řidič podezřelý z přestupku proti BESIP za jízdu pod vlivem jiné návykové látky, za který mu hrozí správním orgánem pokuta od 2 500 – 20 000 korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku.

Stejně dopadl pětatřicetiletý řidič motocyklu Benelli, kterého v pátek 25. září před sedmnáctou hodinou kontrolovali prostějovští policisté v obci Bedihošť. Muž se podrobil orientačnímu testu na jiné návykové látky, který byl pozitivní na amfetamin. Řidič byl převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. Za jízdu pod vlivem jiné návykové látky mu hrozí pokuta od 2 500 – 20 000 korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku. „Právní kvalifikace se může změnit na základě výsledků hodnot návykových látek v těle,“ doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman. (red)

Poslat nový komentář