Po čelním střetu dvou osobáků skončilo v nemocnici sedm lidí

Po čelním střetu dvou osobáků skončilo v nemocnici sedm lidí
Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Po čelním střetu dvou osobáků skončilo v nemocnici sedm lidí

K vážné nehodě po střetu dvou osobních aut vyjížděli hasiči v neděli odpoledne na silnici 446 z Olomouce do Pňovic. Řidiče vyprostili pomocí hydraulických nástrojů. Při nehodě se zranilo sedm lidí.

Ke srážce došlo nedaleko Štěpánova. Na místě bylo šest lehce zraněných. „Vážně zraněnou osobu jsme pak vyprostili z vozu pomocí hydraulických nůžek a rozpínáků, kterými jsme odstřihli dveře na straně řidiče. Na páteřní desce jsme poté řidiče z automobilu dostali ven a předali jsme jej do péče letecké záchranné službě. Na místě nehody jsme také asistovali záchranářům při ošetření dalších zraněných osob a transportovali jsme je do sanitních vozů,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. 

"Posádka letecké záchranné služby ošetřila muže středního věku s mnohočetným poraněním těla a po stabilizaci stavu jej transportovali do Fakultní nemocnice Olomouc na oddělení urgentního příjmu.

Posádky RZP poté na místě ošetřily dvě ženy a čtyři nezletilé pacienty s lehkými poraněními jako byly kontuze hrudníku či zhmožděniny dolních končetin. Po základním ošetření a stabilizaci zdravotního stavu byli následně všichni převezeni k dalšímu dovyšetření na oddělení urgentního příjmu do téže nemocnice," informovala mluvčí záchranky Lucie Urbanová. 

„Podle prvotních informací přejela řidička Fordu jedoucí ve směru od Chomoutova z prozatím přesně nezjištěných příčin v mírné pravotočivé zatáčce do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím vozem značky Hyundai, jehož řidič zůstal po nárazu ve vozidle zaklíněn a po svém vyproštění byl s podezřením na vážné poranění letecky transportován k ošetření do nemocnice. S podezřením na lehká zranění přepravili záchranáři k ošetření do nemocnice také dalších šest účastníků této nehody,“ doplnila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Silnici policisté po dobu šetření veškerých okolností této dopravní nehody uzavřeli a provoz v obou směrech odkláněli přes Štěpánov. (ber)

Poslat nový komentář