Dva cyklisté pod vlivem alkoholu. Oba havarovali

Dva cyklisté pod vlivem alkoholu. Oba havarovali
ilustrační foto ZZS

V sobotu 8. října došlo ke dvěma haváriím cyklistů, kteří usedli na kolo pod vlivem alkoholu. První se stala krátce před jednadvacátou hodinou na silnici mezi Víceměřicemi a Němčicemi nad Hanou, druhá ve Vrahovické ulici v Prostějově.

"Podle prvotního šetření měla 42letému cyklistovi před kolo vběhnout náhle z pravé strany srna. Cyklista se měl snažit střetu zabránit, strhl řízení vlevo, a přejel do protisměru. Vyjel mimo komunikaci do travnatého příkopu, kde upadl. Policisté provedli u cyklisty dechovou zkoušku a naměřili mu 1,6 ‰ alkoholu v dechu," sdělila k první informaci mluvčí policie Irena Urbánková s tím, že muž se při pádu zranil a skončil v nemocnici. Havárie je nadále v šetření, cyklista je nyní podezřelý ze spáchání přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Ke druhé havárii došlo krátce pře třiadvacátou hodinou na ulici Vrahovické v Prostějově. Z prvotního šetření vyplývá, že 25letý cyklista, který jel ve směru z centra města, bezprostředně po přejetí železničního přejezdu pravděpodobně nezvládl řízení a spadl z kola na vozovku. Na místě zasahovala RLP, která převezla zraněného cyklistu na ošetření do prostějovské nemocnice. "Policisté provedli u cyklisty dechovou zkoušku a naměřili mu přes 2,8‰ alkoholu v dechu. Jízdní kolo policisté zajistili a jak zjistili, bylo ve špatném technickém stavu a bez osvětlení," dodala mluvčí. I tento cyklista je nyní podezřelý ze spáchání přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. (red)

Poslat nový komentář