FOTO+VIDEO Bitvu Zubrů s Jestřáby poprvé vyhráli domácí, čtvrteční drama rozhodl Ševčík

FOTO+VIDEO Bitvu Zubrů s Jestřáby poprvé vyhráli domácí, čtvrteční drama rozhodl Ševčík
Bitvu na ostří nože přineslo čtvrteční měření sil mezi Prostějovem a Přerovem. Díky dvěma brankám Robina Ševčíka zápas nakonec lépe zvládli prostějovští Jestřábi.
Další fotky: 
Prostějov vs. Přerov, to je derby se vším všudy.
Když se skříží hole, diváci ani hráči neznají soupeře.
Hráči se střetávají u mantinelu...
... při souboji o puk...
... i před brankou.
Bojuje se s plným nasazením.
Hokej v hanáckém podání proto často bolí.
Jestřábi byli ve čtvrtek o chloupek lepší.
A Zubři nakonec skončili na kolenou.
Cesta k tomu však byla složitá, Zubrům patří druhá příčka v tabulce.
Prostějov však měl mezi svátky obrovskou podporu fanoušků, včetně nejmenších.
Velkou příležitost k rozhodnutí zápasu měli Prostějovští ve dvou přesilovkách.
Velkou příležitost k rozhodnutí zápasu měli Prostějovští ve dvou přesilovkách.
Velkou příležitost k rozhodnutí zápasu měli Prostějovští ve dvou přesilovkách.
Velkou příležitost k rozhodnutí zápasu měli Prostějovští ve dvou přesilovkách.
Nakonec se však radoval až po úspěšném nájezdu Robina Ševčíka.
Prostějovští fans se již nyní těší na sobotní výjezd do Přerova.

Vynikající hokej přineslo mezisváteční hokejové derby mezi Jestřáby Prostějov a Zubrem Přerov. Obě mužstva si po předchozích přestřelkách dala pozor na obrany a čtvrtý vzájemný duel přinesl „jen“ pět gólů. Přesto bylo k vidění dramatickém utkání s plným nasazením a řadou soubojů, které nakonec dopadlo lépe pro domácí Prostějov.

Úvod utkání naznačil, s jakou taktikou obě mužstva do utkání vstoupila. Prostějov chtěl odčinit dvě domácí porážky a nalazen výhrou nad prvním Havířovem chtěl před domácími diváky zdolat i druhý Přerov. Naopak Zubři vyrukovali na domácí s pevnou defenzívou, která nepouštěla prostějovské borce na dostřel brankáře Vojtka, a naopak spoléhali na rychlé a nebezpečné brejky. A právě jeden z nich v první třetině se jim povedl – po několika odražených střelách skóroval v 7. minutě Málek – 0:1. Poté se do prostějovské branky přemístil Vydržel, hra se však příliš nezměnila. Přerov dále hrozil a akce Prostějova končily povětšinou ve středním pásmu. K vyrovnání mu musela pomoci až chyba hostující obrany – k puku po chybě přerovské defenzívy se dostal Popelka, přihrál Kovaříkovi a ten padesát sekund před koncem první třetiny srovnal.

Druhá část hry přinesla o něco výraznější snahu Prostějova o získ vedení, k vytvoření systematického tlaku mu však bránily časté potyčky a rozkouskovaná hra, která diváky příliš bavit nemohla. Dobře na tuto část hry nemůže vzpomínat ani Ján Kolibár, který si po jednom ze střetů u vlastní branky odnesl zlomenou ruku. Druhá třetina proto skončila stejně jako ta první.

Rozhodnout se tak muselo až ve třetí dvacetiminutovce. V ní se také dlouho nic nedělo, až ledy rozpohybovala opět chyba v rozehrávce hostí, kterou vystihl Robin Ševčík a přesnou ranou otočil vedení na prostějovskou stranu (druhý gól Prostějova si prohlédněte zde, v čase 00:46). Radost domácích však netrvala dlouho. Ihned po buly se totiž k puku dostal Pala a vyrovnal. Blíže k vítězství v poslední desetiminutovce měli domácí, kteří hráli dvě přesilové hry, během nich si však žádnou větší šanci nevytvořili, a zápas proto dospěl do prodloužení.

Nastavení přineslo hokej nahoru dolů, nejprve se do zakončení dral David Zachar, na druhé straně zahrozili po kombinaci Hanáka s Běhalem i hosté. Ani doplňková pětiminutovka však žádnou branku nepřinesla, proto musely o vítězi derby rozhodnout nájezdy. V nich se dlouho stav neměnil a zápletku vyřešil až posledním nájezdem hrdina utkání Ševčík, který přelstil brankáře Vojtka přesnou střelou k tyčce (rozhodující nájezd Robina Ševčíka si prohlédněte zde). Čtvrté hanácké derby proto poprvé pro sebe urval domácí celek, tentokrát Prostějov v poměru 3:2 po nájezdech. Šanci na odvetu mají Přerovští již v sobotu, kdy se na jejich zimním stadionu od 17 hodin utkají oba celky znovu. Prostějovští fans na zápas pořádají vlakový zájezd, sraz fanoušků je ve 14:45 hodin na vlakovém nádraží.

LHK Jestřábi Prostějov – HC ZUBR Přerov 3:2sn (1:1, 0:0, 1:1 – 0:0)Branky a nahrávky: 20. Kovařík (Popelka), 50. a rozhodující nájezd Ševčík - 7. Málek (Faltýnek), 50. Pala (Goiš, Málek) Vyloučení: 6:8, bez využití.

Sestavy:LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (7. Vydržel) - Kolibár, Jedlička, Kumstát, Tomiga, Finkes, Arnošt, Kaluža - Handl, Zachar, Duba, Černý, Šebek, Novák, Kryl, Ševčík, Berčák, Stráněl, Janota, Popelka, Kovařík HC ZUBR Přerov: Vojtek - Pala, Faltýnek, Ferenc, Vlček, Osina, Málek, Běhal, Goiš, Sedlák, Sakrajda, Brančík, Ditrich, Brada, Kundrátek, Hanák, Matušenko, Blinka, Janeba

Poslat nový komentář