Hokejovou smlouvu podepíšou radní, "obešli" zastupitele

Hokejovou smlouvu podepíšou radní, "obešli" zastupitele
ilustrační foto Pochod 2014

 

Prostějovští hokejisté měli pomocí smlouvy o reklamě inkasovat od města 3,6 milionu korun. Její schválení měli odklepnout 8. června zastupitelé, materiál byl ale na poslední chvíli z jednání stažen. Rada rozhodla jinak a o smlouvě rozhodne sama.

Podle vedení Prostějova byla smlouva v naprostém pořádku, materiál byl ale stažen z jiného důvodu. „Návrh smlouvy totiž musí viset 30 dní na úřední desce, což se u nás nestalo. Zatímco v jiných městech panuje shoda v tom, že se hokejový klub podpoří a na úřední desku se to ani nedává, u nás je tomu jinak dík opozici,“ vysvětlil změnu na čtvrteční tiskové konferenci náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že postup konzultovali právníci magistrátu s několika městy.

O schválení smlouvy tak zastupitelé rozhodovat nebudou. „Podle zákona o obcích může Rada města schválit bez souhlasu zastupitelstva smlouvu až do výše pěti milionů korun,“ dodal Pospíšil. Podle jeho slov by smlouva měla být podepsána pravděpodobně v polovině července. Hokejisté dostanou peníze, musí ale změnit název klubu. (ber)

Komentáře

Je velký omyl myslet si, že zastupitelstvo je zbytečné. Zastupitelé z koalice mají diky funkcím v ZM malý příjem za "funkce". Jste na Hané a co je doma, to se počítá. Navíc mnozí mají slepičí nemoc, hrabat a hrabat pod sebe. 

Potom je tedy zastupitelstvo zcela zbytečné.

 

K čemu tedy zastupitelstvo existuje?

ZKUR---NEJ    PROSTEOOF

 A To jejich rádoby mager  z Olomuca dluži,  kam se podivá. Kde je ta pověsna "Zkurvena" vernost, sfoknu je jak svíčku....

Jak jinak ... proč si dělat trable s nepříjemnými dotazy opozice, když si naše šlechta na radnici tak jako tak dělá, co chce. Teď to otevřeně přiznali, akorát by mě zajímalo jestli opravdu konzultovali s jinými radnicemi, protože se jim nedá věřit ani nos mezi očima. 

Poslat nový komentář